sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

120# hiitti jääradalla

Justiina olisi pitänyt hiitata lauantaina, mutta Mikalla oli niin paljon kengityksiä ettei olisi ehtinyt ennen pimeää. Tehtiin pieni kompromissi ja käytiin jääravien jälkeen jääradalla hiittaamassa. Periaatteessahan tamma olisi voinu tuolla startata, mutta kaatumisepisodin takia ei sinne sitä ilmoitettu. Kun saavuttiin ravipaikalle, oli viimeinen lähtö tullut juuri maaliin ja hevosia pyöri jokapaikassa. Tamman ensimmäiset ravit katsojana. Justiina ulos kopista, ja se piti valjastaa kopin perässä, mutta hienosti malttoi seisoa paikoillaan, vaikka ohi kulki jos jonkinmoista ajoneuvoa ja hevosta. Käytiin hakemassa Mikan hevosen perästä kilpakärryt Justiinalle, säädettiin ohjat, annoin vinkkejä Mikalle ja hevonen matkaan, matkalla sekki kiinni.

Valjakko hölkkäili hitaasti kaksi kierrosta, kääntyi ympäri ja tuli sanomaan, että sekuntikellossa jotain häikkää, sitä rassailtiin ja päästiin taas matkaan. Seuraavaksi kovempaa ravia ja laukka, koska Mika oli käski Justiinaa piiskalla sen pelätessä jotain ja tätä Justiina säikähti. Seuraavaksi kaksi kierrosta reipasta ravia 1.40 vauhtiin. Hidas kierros, kävely, sekki auki ja kyselyt hevosesta, valjaat pois, loimitus ja koppiin!

Ensimmäinen kerta kun nään, kun joku muu ajaa Justiinalla. Ensiksi katoin, että ravaa tosi oudolla tyylillä, mutta sitten vertyi ja hölkkäili hyvällä tyylillä. Mikan kommentit oli että on yksin tosi laiska, mutta hyvällä ravilla ja mukava ajaa. Olin tosi tyytyväinen! Ja Justiinallahan oli tänään ensimmäistä kertaa kilpakärryt perässä ;)

Ensi viikolle on luvassa taas suunnitelmia, mutta niistä enemmän, kunhan varmistuvat!







3 kommenttia: