perjantai 26. huhtikuuta 2013

137# virtaa vaikka muille jakaa

Hiitin jälkeen Justiinalla ei ole ollut kuumetta, enkä ole yskimistäkään sen koommin kuullut. Muutenkin tamma ollut pirteä, vetänyt tarhassa rallia ja piehtaroinut urakalla!

Käytiin eilen ratsastamassa Roosan&Paven kanssa. Justiina oli maailman ärsyttävimmällä tuulella, se pelkäsi ihan kaikkea. Naapuritallin pihassa oli pyöröpaali, eikä sitä lähelle voinut mennä, herranjestas! Maastossa pelottavaa oli kaikki, sillat, postilaatikot, isot kivet, puukasat ja luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Käytiin ensin kattomassa jotain uutta lenkkiä, jossa mennään mettäpolkuja pitkin. Ravattiin sinnepäinn muutama kilometri, mutta tämä metsälenkki oli niin huonossa kunnossa, että koko matka piti kävellä. Käveltiin Teittilän tallin pihan läpi, jossa Petri hitsasi, molemmat hevoset pysähtyivät niille sijoilleen ja yrittivät karkuun. No, hitsaus loppui ja ohi päästiin.

Hevoset oli edelleen tosi virtasia ja painoi kädelle, säpsyi ja Justiina yritti kokoajan laukata, joten mentiin vielä Myllytielle. Käytiin tämän tien päässä kääntymässä reippaalla ravilla ja takaisinpäin ei tarvinnut enää repiä ohjista niin paljon kun Justiinakin alkoi keskittyä hommiin ja ravata ohjalle painamatta. Hidastettiin käyntiin ennen tienristeystä ja multa tippui samassa puhelin taskusta, olin onnellinen että se tippui siinä vaiheessa, eikä vaikka noille metsäpoluille! Justiina palautui ihan hyvin. Oli niin kova tuuli, että loppukäyntien jälkeen hevoset olivat jo melkeen kuivat!

Lenkille tuli mittaa noin 16 km. 10 km matkasta oli Myllytietä, joka ravattiin, ja loput kilometrit koostuivat melkeimpä kävelystä.

Vaikka Justiina oli suht normaali tänään, haluan varmistaa asian ja maanantaina siitä otetaan verikokeet. Tilasin Movetilta näytteenottovälineet ja toivon, että ne saapuvat vielä tänään. Jos verinäytteissä ei ole mitään hämminkiä, me toivottavasti päästään 5.5. Killerille harjoitusraveihin.

Yksi asia pitää vielä mainita, sillä sunnuntaina tallille muuttaa uusi hevonen! Kyseessä on kolmivuotias suomenhevostamma, joka vaihtuu Batroxin kanssa päikseen. Tamma on pieni, 145 cm korkea, mutta hyväsukuinen ja ensin kokeillaan, tuleeko siitä meille toinen ravuri! Tammasta enemmän sunnuntaina! :)


2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu!
    http://kenttasuokin.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

    VastaaPoista