lauantai 4. toukokuuta 2013

139# uusia juttuja

Justiina on treenannut ihan normaalisti, mutta vähän uudenlaistakin treeniä oli luvassa tällä viikolla. Torstaina varattiin maneesi, jotta irtohypytetään Paavo. Mikäs siinä, Justiina lähti sitten mukaan. Kujassa oli kaksi estettä. Saatiin tehdä kaikkemme, että saataisiin esteponimme Paavo menemään kujaan. Sillä aikaa, kun pyydystimme Paavoa, Justiina hyppi oma-aloitteisesti kujaa korvat höröllä. Otti aina maneesin toisesta päästä vauhtia ja kiihdytti kujalle ja hyppi innoissaan esteet, pakottamatta. Korkeimmillaan neiti hyppäsi 80-90 cm esteen, korkeammaksi en edes nostanut sille. Juippi kyllä taas yllätti!

Mulla oli tänään tosi kiire päivä ja olisi pitänyt kaikki molme hevosta keretä liikuttamaan, joten tiivistin tahtia ja otin Justiinan Paavon perähevoseksi. Kaksi yhdellä iskulla ;) Justiina ymmärsi jutun juonen heti ja hölkötteli kiltisti perässä, kun Paavo veti kärryjä kuuden kilometrin matkan verran. Suurin osa lenkistä mentiin ponin laukkatahtia, joten Justiina joutui venyttämään askeltaan. Lenkin lopuksi Justiina ei ollut kuin vähän lämmin, kun taas poni oli ihan hiestä märkä!



Tertulla olen käynyt kahdesti ajamassa. ''Poni'' on ihan mukava ajettava, mutta kyttäilee tosi paljon kaikkea ja kiemurtelee tiellä. Kerran se teki täydet stopit, kun metsässä oli pelottava metsäkone. Siitäkin kuinkin mentiin ohi, mutta vauhdilla. Eihän tuo vielä vauhtia ota ollenkaan, mutta ei sillä ole hirmu kiirekään. Luultavasti kuitenkin tähdätään siihen, että tänä vuonna varsa juoksee opetuslähdön.


Käytiin tänään hakemassa myös hevoskoppi meille, nyt ei ole ainakaan kopista kiinni että päästäisi kulkemaan. Huomenna pääsee koppi käyttöön kun lähdetään käymään hiitillä!


2 kommenttia: