maanantai 22. huhtikuuta 2013

135# päiväni aikatauluna & ratsastelukuvia

Halusin pitkästä aikaa tehdä jonkin vähän erilaisemman postauksen ja mielestäni aikataulupostaus olisi juuri nyt hyvä! Teen tämän viiden minuutin tarkkuudella, sillä kelloa en tähyillyt kokoajan. 

5.45. Herätyskello soi, mutta painan torkkua.



5.50. Nousen ylös, harjaan hiukset ja vedän yövaatteiden päälle toppavaatteet. 

5.55. Poljen skootterin käyntiin ja lähden ajamaan 10 kilometrin matkan tallille. Kaikki vesilätäköt on jäässä ja Moilasen lämpömittari näyttää +1 astetta. Kylmältä ilma tuntuukin. Skootteri onneksi toimii hyvin.

6.15. Olen tallilla. Laitan Justiinalle ja Paavolle päitset päähän, otan molmpien narut ja vien ne yhtäaikaa tarhoihinsa. Haen Justiinan ruoan. Potkin vesikupit suliksi. Heinät laitoin jo edellisenä iltana valmiiksi tarhoihin. 

6.25. Aloitan Justiinan ja Paavon karsinoiden siivouksen. Tänä yönä nämä ovat olleet siististi, sillä molemmat karsinat mahtuvat yhteen kottikärryyn. Haen karsinoihin iltaheinät ja teen iltaruoat valmiiksi.


6.45. Lähden tallilta takaisin kämpälle. Kotiinpäin tullessa lämpötila onkin noussut jo +3 asteeseen. 

7.00. Olen perillä, heitän liakiset tallivaatteet pesuun ja käyn suihkussa. Pistän päälleni korkeavyötäröiset farkut ja neuleen. Teen itselleni aamupalan ja istun hetkeksi tietokoneen ääreen.

7.30. Kuivaan hiukset ja laittaudun. 

8.00. Lähden kävelemään koululle. Kävelen niin reippaasti, että aikaa menee kahteen kilometriin kymmenisen minuuttia.

8.30. Koulu alkaa englannin tunneilla, jonka jälkeen on äidinkielen tunnit. 

11.30. Ruokatauko. Koulussa on ruokana riisiä ja kanakastiketta, joka on yllättäen ihan hyvää. Ruoan jälkeen palataan takaisin äidinkielen tunneille, jotka matelee todella hitaasti.

13.15. Koulu loppuu.

13.30. Tulen kotiin, vien pyykit koneeseen ja aloitan siivoamaan. Pesen astiat, siivoan kuiva-ainekaapit ja hellan ja pesen vielä jääkaapin. Seuraavaksi siivoan olkkarin kaapit, tämän jälkeen vaatekaapin ja vihoviimeisenä pesen kylpyammeen ja vessan! Kasaan matot valmiiksi oven eteen.

15.30. Lähden kävelemään autokouluun. Odotan Annua hetken pihalla ja sitten jatkamme yhdessä matkaa. Autokoulussa ilmottaudumme, sitten teemme alkukyselyn ja tehtävät. 

16.15. Ensimmäinen teoriatunti alkaa! Opettajalla oli hyvät jutut, joten jaksoin istua koko ajan. Käytiin läpi vain autokoulun aloitusjuttuja.

17.10. Pääsen autokoulusta ja kävelen kämpälle. Haen samantien pyykit koneesta ja ripustan kuivumaan. Vaihdan päälleni tallivaatteet. Otan uuden korillisen likapyykkiä mukaan ja vien samalla matkalla pesuun.

17.50. Olen tallilla. Laitan vedet karsinoihin ja kannan huomisen vedet hevosille tarhoihin. Otan Paven ja Justiinan ja talutan ne sisälle. Justiina kulkee vapaana tallin ovista karsinaan, sillä ovesta ei mahdu kaksi hevosta kerrallaan. Otan hevosilta päitset pois päästä. Käyn taluttamassa Batroxin sisälle. Kannan talliin sisälle heinää kuivumaan. Vien tarhoihin huomisen aamun heinät. Kun hevoset ovat syöneet, otan niiltä kupit pois.

18.15. Lähden ajamaan kämpälle. Skootterin bensa alkaa olla ihan lopussa ja koko matkan pelkään, että se loppuu kesken. En ottanut rahaa mukaan, jotta olisin voinut käydä tankkaamassa. Bensa kestää kuin kestääkin kämpälle asti.

18.30. Olen perillä, samalla oven avauksella vien matot ulos ja puistelen ne. Imuroin ja pesen lattiat. 

19.10. Lähden käymään kaupassa. Ostan sipsiä ja dippiä. Soitan iskälle Mikan numerosta, jotta hän saa pyydettyä koppia lainaan.

19.30. Olen takaisin kämpällä. Teen dipin ja alan katsomaan salkkareita ja syömään sipsiä. 

20.00. Luen blogit ja samalla katson sivusilmällä Uutta Päivää. 

20.30. Tajuan, että pyykit ovat edelleen koneessa. Käyn hakemassa ne kuivumaan ja istun kirjoittamaan tätä postausta.


21.00. Telkkarista alkaa Satuhäät. Lisään viiemiset tekstit ja kuvat postaukseen.


Toivottavasti tykkäsitte tälläisestä vähän erilaisesta. Loppuun lisään vielä kuvia eilisestä ratsastuksesta, ensimmäistä kertaa sain Justiinan pyöristymään jo alkuraveissa! Huomenna olisi vuorossa hiittiä!













2 kommenttia:

  1. Vitsi ku oli tehokasta ajankäyttöä päivän aikana, tai siltä se ainakin kuulosti! :D Mun mielestä tää oli kiva postaus, videopostauskin vois olla aika jees :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kerrankin käytin ajan hyödyksi ;) Videopostauksen voisin tehdä vaikka huomisen aamutallista, mutta siinä tapauksessa täytyy metsästää johto, jolla saan siirrettyä puhelimesta videot koneelle!

      Poista