keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

134# meno maittaa uudessavanhassa kodissa

Justiina on pysynyt nämä päivät tarhassa! Se on suloinen, kun kuulee minun tulevan skootterilla pihaan niin alkaa kauhea juokseminen ja hirnuminen, jos saisi iltaruoat. Sama asia aamulla, karsinasta kuuluu samantien nälkäistä hirnuntaa kun paikalle saapuu. Oli kyllä aika ilkeä tänään ajella aamutallia tekemään, satoi vettä ja oli +1 aste lämmintä. Mutta mitäpä sitä ei tekisi tärkeiden hevosten vuoksi.

Täällä on meidän ''omat maastot'' niin huonossa kunnossa, sekä siellä pyörii edelleen metsäkoneet, että ollaan käyty valloittamassa maailmaa vieraissa maastoissa. Justiinakin on oppinut jotain Itätuvan tallilla, sillä se ei kyttäile juurikaan mitään. Maanantaina sekä tänään toimi vetohevosena täydellisesti, vaikka vastaan tuli autoja, postilaatikoita, taloja ja kolmen sillan ylitys. En olisi ikinä uskonut, että Justiina, mun Justiina, toimisi tuollaisissa tilanteissa. Maanantaina olin ratsastaen lenkillä, ratsuvehkeet päällä. Ravi ei miellyttänyt ollenkaan ja joka ylämäessä yritti nostaa laukkaa, muutenkin tamma oli tosi löysän olonen. Pistin sen ratsukamppeiden syyksi. Tänäänkin hölkkälenkillä kärryillä tamma oli jotenkin vähän vetelä, vaikka ravia pisti menemäänkin. En tiedä onko pohjassa, jossa on paljon irtokiviä, syynsä? Molempina päivinä siis käytiin tämä uusi lenkki, jolle tulee pituutta 13,5 km.

Launtaina sekä tiistaina olisi harjoitusravit Jyväskylässä ja Mikkelissä. Yksi huono puoli siinä on, sillä Mika on lomittamassa molempina iltoina, enkä sitten tiedä kuka ajaisi tammaa? Tulee vähän turhautunut olo, kun Mika ei ole päässyt pariin viikkoon hiittaamaan. Tahdon tammalle alle vähintään yhdet harjoitusravit ennen koelähtöä, jotta tietää, juokseeko se sitä 1.40 vauhtia reilusti koko matkan.

Kamerakin jäi Kangasniemelle, joten tuoretta kuvamateriaalia ei ole tiedossa ainakaan tällä viikolla!

2 kommenttia:

  1. Hei, ei muuta kuin mikkeliin vaan harkkareihin niin saadaan nekin talvi tauon jälkeen pyörimään:) Siellä on kuskeja laidasta laitaan ja varmasti löytyy tammallesi kuski. En löytänyt sähköposti osoittettasi, olisin voinut heittää sinulle muutaman nimen. T. tii

    VastaaPoista
  2. Ai, siellä siis on todellakin kuskeja varalle, kun mulle sanottiin ettei ole valinnan varaa! Pistähän sähköpostia emmi.huoponen@hotmail.com :)

    VastaaPoista