sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

133# justiinan ja paavon jälleennäkeminen

Muutto sujui hyvin. Lastattiin Justiina tallilta ennätysnopeassa ajassa, sillä se käveli suoraan koppiin. Hommaa helpotti se, että Justiinalla oli paksu takki silmien edessä ja taluttelin sitä pihalla viitisen minuuttia joka suuntaan, jotta se luotti muhun ja tuli perässä kaikkialle. Niin myös koppiin! Pysähdyttiin porukoiden luona ottamassa hiittikärryt kyytiin ja sitten jatkui taas matka Pieksämäelle, jossa pysähdyttiin raviradalle.

Vettä satoi kaatamalla ja oli kylmä, mutta ei auttanut muu kuin heittää valjaat niskaan ja radalle mars. Puolet radasta oli sulaa ja puolet jäistä, joten ajettiin vetoja. Lämmitin neljä kierrosta, jonka jälkeen ajettiin viisi vetoa siten, että aina takasuoralla neljänsadan metrin pätkä ajattettiin reippaasti ja hiljennettiin taas etusuoralle normaaliin hölkkään ja niin edespäin. Justiina oli hyvällä ravilla ja vähän turhan innokas. Ainut vaan, että tuntui ettei saanut vahtipykälää kunnolla silmään ja kun vauhtia tuli, piti jo hiljentää. Kokeilin kääntymistä hiittikärryjen edessä radalla ja Justiina kääntyi ongelmitta. Käärittiin tamma loimiin ja kokeiltiin lastausta ilman takkia, ei onnistunut, joten takki päähän ja vähän käppäilyä radalla. Toinen oli niin sulonen kun nosteli jalkoja tosi korkeelle koko ajan, kun ootti millon eteen tulee lastaussiltä. Taas suoraan koppiin. Radalta matkaa oli enää 10 kilometriä, joten pitkää Justiina ei enää kopissa joutunut seisomaan.

Tallilla Paavo alkoi hirnumaan jo kun näki kopin tulevan pihaa kohti ja Justiina sille vastaili. Kopista se peruutti tosi kovalla vauhdilla ulos ja halusi jo Paavon luo. Loimet vielä vaihtoon ja tamma tarhaan. Pave viereisestä tarhasta oli oikein ''oria'', vaikka siis todellisuudessa on ruuna. Muutama vinkuminen ja pusuttelu, sitten muistettiinkin että tuttuja ollaan. Heitin hevosille päiväheinät ja matkattiin takasin Kangasniemelle hakemaan omat tavarat. Käytiin illalla kuuden aikaan antamassa iltaruoat ja heinät ja tyytyväisinä jäivät hevoset ulos.

Tänä aamuna tallilla molemmat tarhat olivat tyhjät ja hepat löytyivät tallin takana seisomasta. Molemmat pääsivät aitojen korjauksen ajaksi sisälle syömään aamuruoat. Korjattiin aitoja kolme tuntia ja sitten pistettiin Paavo ja Justiina tarhaan. Meni vartti ja Paavo juoksee juuri korjatuista aidoista suoraan läpi Justiinan luo. Eikun uudestaan korjaukseen ja Pavelle aidasta sähköiskut. Kun tulin taas tallille parin tunnin päästä, hevoset olivat kuin olivatkin tarhassa! Päätettiin sitten karkailujen takia pistää kuitenkin hevoset yöksi talliin. Justiina jätti illalla osan kauroistaan syömättä, toivottavasti sopeutuu takaisin nopeasti :)

Pääsin perjantaina kokeilemaan miltä tuntuu olla hevonen!

Ja Mindi pääsi kokeilemaan miltä tuntuu olla kuski!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti