torstai 19. tammikuuta 2012

9# taas ihana hevonen!

Mulla on taas maailman söpöin ja ihanin hevonen! Sitä se oli tosin vasta eilisen lenkin jälkeen. Jahtasin Justiinaa tarhasta yli puoli tuntia. Se ei antanut kauralla kiinni, ei leivällä. Ei kivennäisellä, ei rapisevalla paperilla. Karkuun juokseminen oli paljon kivempaa. Siskon kanssa ahdistettiin se pihattoon, josta sain sen kiinni, kun se ensin kerkesi rynniä ylitseni. Odotin kauhukseni, millainen lenkistä tulisi.


Maneesissa oli valmennus, ja piha täynnä traikkuja, joten äiti talutti maneesin ohi. Heti äitin päästettyä irti alettiin ravata. Tie oli aurattu, oli pitävä pohja! Kello oli kerennyt puoleen kuuteen, joten oli tosi pimeää! Justiina ravas tosi hyvin, käännyttiin sivutielle, jota ei ollutkaan yllätyksekseni aurattu! Lunta oli puolisen metriä, eikä kääntymispaikkaa ennen tienpäätä. Ravailtiin tien päähän ja takasin, kolme kilometriä lumihangessa. Käännyttiin vasempaan, pitkälle suoralle. En voinut vastutstaa kiusausta, ja napautin ohjalla. Paine kasvoi ohjissa, ja kun hölläsin, niin ittellä oli ihan uskomaton tunne. Justiina ravas ihan sairaan kovaa, ja ravi oli ihan sairaan hyvää. Käytiin tien päässä, jota loppupätkää ei ollut aurattu. Käveltiin hangessa puolisen kilometriä. Käännyttiin takaisin, ja samassa kohtaa taas reipas pätkä. Siis en voi hehkuttaa tarpeeks, kuinka hyvä se oli! :) Lenkille tuli mittaa vain 8 km, mutta 3,5 km siitä suht syvässä lumihangessa.


Sisko otti vastaan metsätien päässä, jossa se odotti negatiivistä kommenttia Justiinasta. Hänkin yllättyi positiivisesti, kun kerroin hevosen olleen tosi hyvä! Merisuola näyttää auttaneen, lenkin jälkeen Justiina nimittäin joi 20 litraa lämmintä vettä! Kiitos vinkistä ;)

Neiti oli koko päivän sisällä, kun oli niin kova tuuli ja lumisade. Pihattoon laitoin sen yöksi, nyt on lämmin pihatto, kun tuli purukuorma ;)


Sitten vielä toisiin aiheisiin. Mulle tuli kysymys ''Meinaatko kilparavuriksi vai hyvänmielen ajohevoseksi?'' Tämän kysymyksen voin selittää perinpohjaisesti teille. Aloitan siitä, että koska olen vasta 16, minulla ei ole oikeutta ottaa Justiinaa omaksi valmennettavakseni. Justiinan entinen ''valmentaja'' ei ole enää kuvioissa, joten nimellistä valmentajaa sillä ei ole. Ja koska raveihin ei saa osallistua ilman valmentajaa, en tiedä päästäänkö sinne milloin. Tänä vuonna, jos tuttu suostuu ottaa nimilleen, vai kahden vuoden päästä, kun olen 18? Vauhtien puolesta voisin ilmoittaa Justiinan vaikka huomenna koelähtöön. Eli siis asiat ovat kiikun kaakun. Koitetaan nyt selvitellä asioita, Justiinan valmennusta en todellakaan jätä.
 

Jo edesmennyt pappani kommentoi Justiinaa kaksivuotiaana ''Jos tuosta ei tule ravuria, niin ei mistään.'' Näihin sanoihin on hyvä lopettaa. Alla juttu eräästä ravikirjasta papastani.

3 kommenttia:

  1. Heippa, kiva blogi sinullakin! En ollut tänne vielä törmännytkään :)

    Eikös kuitenkin 16-vuotiaskin voi osallistua vastuuvalmentajakoulutukseen ja sitä kautta toimia valmentajana? Itse olin 17-vuotiaana oman hevoseni valmentaja, tosin silloin ei vielä ollut tätä koulutusvaatimusta vaan riitti että maksaa lisenssin, mutta saahan 16-vuotias ajaa kilpaakin, joten miksei voisi toimia pelkkänä valmentajanakin?

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :)

    Hippoksen sivuilta kopsattua: ''Voidakseen toimia hevosen valmentaja vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen.
    Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.''

    Tarkottaako tuo nyt sitä, että jos käyn korttikurssin, niin saan ruveta valmentajaksi jo nyt, vai että vasta sitten 18 vuotiaana? :p

    VastaaPoista
  3. Tuohon en kyllä osaa sanoa mitään, voi olla, ettei edes kortin kanssa saa enää toimia valmentajana jos ei ikä riitä. Outoa kyllä että noin eriarvoisessa asemassa pidetään, että kilpaa saa ajaa jo 16-17-vuotiaana, mutta valmentaminen olisi mahdollista vasta 18-v... No, kai se on vaan tarkoin mietitty että näin on hyvä, kuten Hippoksessa asiat yleensäkin ;)

    VastaaPoista