tiistai 3. tammikuuta 2012

2# lumitreeniä, melkein

Justiina on kasvatellut kavioitaan ilman kenkiä jo vähän päälle kuukauden ajan, ja olikin aika taas lyödä sille hokkikengät alle! Saatiin siskon kanssa kengitettyä se ihan hyvin, mitä nyt vähän Justiinalla oli välillä vastalauseita, mutta suju taas paremmin kun viimeks. Neiti nojaa nimittäin ihan sairaasti päälle ja vetää jalkojaan pois, ja saa vetopaniikkeja.


Heti kengityksen jälkeen pääs Justiina töihin! Käveltiin alussa puolen kilometrin alkukäynnit, että Justiina ehtii touttelemaan uusiin kenkiin. Kun alettiin ravaamaan, paine ohjissa oli niin kova koko lenkin, että sormet oli ihan jäässä! Tiellä oli lunta päälle 20 senttiä, joten vastus oli suurempi. Lumen takia en viittinyt hölkkäyttää kuin kahdeksan kilometriä.. Ravi oli pitkästä aikaa lennokasta ja kohdillaan! Ei tullu yhtään laukkahypyn yritystäkään. Tai no ei me nin kovaa mentykään :D Viisi ekaa kilometriä hölköteltiin letkeesti, ei mitenkään kovaa, ja viimeset muutama kilometri tultiin reippaampaa, muttei kuitenkaan kovaa. Käveltiin taas loppuun puolen kilometrin loppukäynnit. Koko hevonen oli ihan hiessä, joten tais olla ihan tarpeeks rankka lenkki!


Pihassa otin valjaat pois, ja heitin Justiinan päälle fullneck fleesen siks aikaa kun siivosin sen karsinan.Vaihdoin loimen kuivaan villaloimeen, Justiina karsinaan, ja sille melassivettä. Muutama tunti oltiin veilä tallilla, rakentamassa taloa yms. Kuuden aikaan jaettiin hepoille iltaruat ja heinät. Justiinalla ja mulla oli pitkä rapsutustuokio. Justiina jäi kaipaamaan vielä lisää kauraa, tökki päällään koko ajan. On se vaan niin hellyyttävä!

Korvaa kutkutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti