maanantai 2. tammikuuta 2012

1# aloitus

Never say never. Älä ikinä sano ei ikinä.

Alotin uuden blogin kirjoittamisen, sillä vanha, missä kerroin molemmista hevosistani, oli erittäin sekava. Niimpä tämän blogin perustan vain Tähti-Suvista ''Justiinasta, Juipista'' liittyvien asioiden kertomiseen. Te uudet lukijat, jotka ette Justiinaa tiedä, voin esitellä hänet paremmin. 


 Justiina on viisivuotiaaksi kääntynyt suomenhevosravuri tamma Pieksämäeltä. Omistan tamman siskoni ja isäni kanssa. Vaikka omistajia on muitakin kuin minä, olen ainoa, joka huolehtii sen liikutuksesta ja hoidosta. Siskoni tekee tallityöt, ja isäni rahoittaa harrastustani. Justiina ostettiin meille toukokuussa 2009, jolloin se vaihtui päikseen välirahan kanssa toiseen hevoseen. Tamma ei ole juossut vielä yhtään starttia nyt jo onneksi takana olevien ongelmien takia, mutta tämän vuoden tavoitteiksi on asetettu starttaaminen. 


 Justiinan vauhdit ovat tällä hetkellä noin neljänkymmenen pinnassa. Muutama kuukausi peruskuntoilua, ja sen jälkeen alkaa hiittailu. Vaikka meidän päälaji on raviurheilu, Justiina osaa ratsastaessakin perusasiat. Laukat nousee, pohkeenväistöä harjoitellaan ja esteitä pompitaan mielenvirkistyksen takia. Vaikka laukat nousee ratsain, Justiina erottaa kärryttelyn ja ratsastuksen merkityksen, ja ravaa kärryillä. 


Luonteeltaan Justiina on kiltti, mutta pilkettä silmäkulmasta löytyy. Joku päivä saattaa jyrätä talliin, vetopaniikit on yleistä meilläpäin, ja kärryjen edessä osataan kääntyä metsään. Näiden kenkkuiluiden takia Justiina ei sovi aloittelijoille.


Justiina on aikaisempi pihattohevonen, nykyinen tallihevonen. Tällä hetkellä majaillaan kuuden hevosen pikkutallilla. Justiinan parhaana kaverina ja sen viihdyttäjänä toimii myös oma poniruuna Paavo.


Jos tämä teksti iski edes vähän, tervetuloa lukemaan seikkailuistamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti