perjantai 6. tammikuuta 2012

4# peikkoja pitkin metsiä

Justiina sai liikettä myös tänään, vaikka yleensä liikutan sen joka toinen päivä. Eilen oli kuitenkin niin helppo treeni, että jollain tapaa ne energiat on pakko purkaa!

Jo pihasta lähtiessäni tajusin, että lisäkaura on tehnyt tehtävänsä, ja olen saanut Justiinaan vähän ylimäärästä virtaa. Ei malttanut alkukäyntejäkään kunnolla kävellä, ja vastasi kentällä ravaavalle ponille! Metsäautotiet on auraamattomia, joten taas oli tiedossa 30 sentin hangessa juoksentelemista. Se ei Justiinan vauhtia hidastanut! Neljän kilometrin hölkän jälkeen jalkoväli alkoi vaahtoutua. Kuuden kilometrin hölkän jälkeen käännyttiin tielle, missä on pitkiä suoria. Siellä ei olla käyty sitten kesän, joten kaikki oli tosi jännää ja pelottavaa. Justiina näki edessään jotain, mikä oli niin pelottavaa, että piti kääntyä ympäri. Ajattelin siinä vaiheessa, että taistelu tulee suunnasta, mutta muutaman ohjaksen näpäytyksen jälkeen suunta oli taas oikea.


 Käytiin kääntymässä tämän tien päässä, ja otettiin takastullessa pätkä reippaampaa, eikä Justiinaa väsyttänyt vieläkään, vaan paine säilyi tasasena koko loppu lenkinkin ajan. Liike oli tosi puhdasta ja nättiä, vaikka tierojakin oli. Muutamasta tierasta sain naamaani.

Loppukäynnit oli kymmenisen minuuttia, eikä pihassa Justiina enää puhaltanut. Loimi päälle, talliin, vedet eteen, loimen vaihto, heinää, muiden hevosten syöttö, ruat Justiinalle. Vettä hevonen ei ollut juonut juuri ollenkaan. Miten mä saisin Justiinan juomaan paremmin? Melassia oon kokeillu, eikä sekään just ollenkaan maita..



Tänään olin erittäin tyytyväinen Justiinaan, ja sen raviin. Serkkupuoleni lämminverisensä kanssa lupautui lähtemään Justiinan ja mun kanssa muutaman viikon päästä hiitille, jihhuu!

4 kommenttia:

  1. Lisää vähän suolaa sen ruokiin, meillä ainakin autto kun kesähelteilläkään ei tamma tahdonut oikein juoda.. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulin ton vinkin tänään jo toiseltakin! Käyn ostamassa huomenna suolaa, ja katon josko auttais!

    VastaaPoista
  3. Ja ei se ihan heti muistaakseni auta, saa hetken syöttää ennenkun alkaa toimia. :) nykyään tuo juo heti loimet selkään saatuaan vähintään ämpärin lämmintä melassivettä kerralla ;)

    VastaaPoista
  4. Joo, pitää kokeilla ;) Omppumehukin kuulemma vedessä auttais, mutku siinä on niin sokeria..

    VastaaPoista