sunnuntai 8. tammikuuta 2012

5# satulatta ratsastamista

Toissapäivänä pakkaslukemat ylitti just ja just nollaan, ja nyt on -15. Oma pointti on aina ollu se, että liikutan hevosia aina -20 asteeseen, mutta kevyemmin -15 asteen jälkeen. Tänään meinasin paleltua karsinoita siivotessa, joten päätin ratsastaa kevyesti. Jotta mulla olis edes vähän lämpimämpi, jätin satulan pois.


Ensimmäinen vastus oli tarhasta kiinni saaminen! Justiina juos karkuun kymmenen minuutin ajan. Hain paperipussin, joka rapis, ja Justiina anto heti kiinni. Pistin sen valmiiks ulkona irti, se söi heinäpaalia sillä aikaa kun sitä harjailin.

Maneesiin matkattiin yhdessä siskon kanssa, hän ratsasti omalla hevosellaan. Maneesissa oli yksi poni, joka kulki edestakas maneesia ratsastajan kanssaan ilman päämäärää, joten sitä piti koko ajan väistellä. Käveltiin tämän ponin takia tosi pitkään, mentiin muutama puomi. Valkoset puomit oli niin pelottavia et ekalle tuli kielto käynnistä :D

Läski-Justiina 3 v!

Ravissa Justiina nyki koko ajan päätään, ja vaati ihan liikaa ohjaa itselleen. Tehtiin molempiin päätyihin pysähdykset ravista, jotka suju, kun käytti samanaikaisesti ''prrr'' käskyä. Laukat nostettiin molempiin suuntiin, oikee laukka oli taas ihan sairaan hyvä, rullas tosi hyvin! Vasenta laukkaa ei keretty laukkaamaan kun ehkä kierros, kun ei mahtunu menemään kunnolla. Luovutin suosiolla, ja loppuverkkasin 8-kuviolla ympäri maneesia. Muutama kasi ravissa ja loppukäynnit kymmenen minuuttia. Justiinan lämpö oli niin ihana,että nautin toden teolla!

Justiinan lauma viime talvena

Justiina meni sisälle yöksi taas pitkästä aikaa. Sain vinkin juomisen lisäykseen merisuolalla, mutta tottaki unohdin sen kotiin.. Sisko otti kameran lainaan, joten tän päiväsiä kuvia ette tule saamaan!

Huomenna mennään äitin kanssa illaks tallille, Justiinan saatan juoksuttaa pellolla tai ratsastan hangessa, jos vaan pakkanen pysyy kohtuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti