tiistai 14. toukokuuta 2013

142# hiitiä, kahluuta ja kengitys

Viikossa on kerennyt tapahtumaan paljon. Hevoset kävivät ensimmäistä kertaa kahlaamassa, Juippikin kaveli veteen suoraan kuumana päivänä. Terttu on tältä erää vielä laittamatta veteen, jos tällä viikolla kävisi näyttämässä järveä varsalle.

Lauantaina käytiin hiitillä kilpakärryt perässä. Hevonen tuntui aivan mahtavalle, piti kaikin voimin pidellä kiinni kun Justiina paahtoi menemään häntä tötteröllä. Kahden kierroksen hiitin jälkeen annoin mennä etusuoran taas omaa vauhtiaan ja kyllä maisema vaihtui. Hevonen oli parempi kuin edelliselläkin hiitillä. Ja pakko mainita, jokin taisi naksahtaa Justiinan päässä, kun se käveli suoraan koppiin niin tallilla kuin radallakin!


Sunnuntaina iskettiin hepoille kesäkengät alle. Justiina menee samalla kengityksellä kuin viime kesänkin, urakengät joka jalassa, edessä painavammat. Justiina käyttäytyi tapansa mukaan nätisti. Tertun ensimmäinen kengitys meillä sujui muuten hyvin, mutta toista takasta kengittäessä potkasi muutaman kerran. Tälle tammalle laitettiin kultakengät etusiin, kun kengittäjä ei löytänyt muita tarpeeksi pieniä kenkiä, 1 oli liian iso! Kotiin lähdettyäni tajusin, että Tertulla oli vielä tarhassa pumpulit korvissa!


Justiina ilmoitettiin myös starttiin paikallisraveihin Konginkankaalle, mutta karsittiin sieltä. En tiedä millä periaatteella, mutta ompahan taas ainakin yritetty mukaan. Killerillä olisi harkkarit torstaina, sinne matkaamme, jos Mikalla ei ole mitään ihmeitä.

Justiina on alkanut taas kaiken lisäksi karkailemaan. En tajua miten se työntyy tarhasta, kun kaikki aidat aina ehjät, mutta hevonen pellolla syömässä vihreää. En uskokaan, että tämä hyppää 150 cm korkeiden aitojen yli! Tänään tammojenkin tarha saa sähköt!


Eilen kävin itse Killerillä vastuuvalmentajakoulutuksessa, joka meni läpi, joten syyskuusta alkaen voin toimia Justiinan ja ehkä kenties Tertun valmentajana!

2 kommenttia:

  1. Minäkin pohdin, että joko uskaltaisi heppojen kanssa järveen. Täytyykin käydä tutustumassa rantaan Tellan kanssa lähipäivinä. Vielä taitaa olla liuan kylmää vettä varsinaiselle uimiselle.

    VastaaPoista
  2. Me käytiin tänään kahlaamassa siten, että omatkin jalat kastui. Ei se hirmu kylmää ollut ;)

    VastaaPoista