sunnuntai 5. toukokuuta 2013

140# koppi ja kärryt koeajolla

Käytiin hakemassa Royal Kingit tutulta, jolta ostin kaksi vuotta sitten valjaatkin Justiinalle. Pistin hänelle viime viikolla epätoivoisesti viestiä, että olisiko heillä vielä kahden vuoden hevosharrastuksen lopettamisen jälkeen kilpakärryjä. Heillähän oli ja me haettiin ne pois. Kärryt sopii Juipin väreihinkin, sillä ne on kelta-musta-valkoiset. Suoraan kärryjenhakereissulta lähdettiin radalle, kunhan ensin haettiin Juippi ja Pave kyytiin tallilta.

Justiina meni koppiin silmät auki, pienellä suostuttelulla. Kun molemmat oli kopissa, tajuttiin että renkaat melko tyhjät. Ajettiin ensin huoltoasemalle täyttämään renkaat ja sitten radalle. Justiina oli ihan eri hevonen kuin viimeksi jo katoksessa. Se seilasi ees taas ja kuopi, kun viimeksi se seisoi paikallaan täysin liikkumatta. Radalle mentäessa ensimmäinen kommentti kärryihin kiivetessä oli ''Miten mä oon näin lähellä tän hevosen persettä?'' Olen viimeksi ajanut kaksi vuotta sitten kilpakärryillä, joten tuntu tosi oudolle olla ihan lähellä hevosta.

Lämmitin Justiinaa neljä kierrosta ja piri pidellä kokoajan kiinni, jotta se ei paahda täysiä menemään. Äiti huuti kolmannen kierroksen jälkeen että mennäään 1.52/850 m, hiljennä! Lämmitykseen turhan kovaa. Sitten voltattiin ja käännettiin kilpasuuntaan ja Justiina lähti tosi hyvin liikkeelle. Ajoin kaksi ja puoli kerrosta, eli 2600 m hiitin. Justiina oli tosi virtava ja hyväntuntunen, juoksi käskemättä toisin kuin viimeksi. Rytminvaihtokykykin oli ääretön kun annoin luvan mennä etusuoran. Huippunopeuden Sport Tracker kellotti 1.40. Hevonen tuntui mahtavalle ja kulki omalla moottorilla!

Juippi taisi olla viime hiitillä kipeä, sillä oli niin vedoton ja juoksi vain käskemällä. Kiristin sekkiäkin täksi kerraksi sen kaksi reikää ;) Suunnitellaan taas starttia, siitä enemmän ensi viikolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti