perjantai 31. toukokuuta 2013

148# ei voi olla totta että se meni läpi!

Olin heti aamulla ihan fiiliksissä kun mietin, että tänään pääsee Justiinan kanssa koelähtöön, niimpä lähdin skootterilla tallille ilman kypärää! Onneksi tajusin sen melko pian, enkä kunnon liikenteen sekaan ehtinyt. Kun tulin tallille päiväheinäaikaan, meni hetki, niin Terttu veti langat taas rikki, tehnyt tämän neljästi kolmen päivän sisään. Justiina karkasi myös. Sain hätistettyä Tertun takaisin tarhaan, mutta Justiina ei uskaltanut rikkinäisten aitojen yli tulla. Korjattiin aidat ja pistettiin hevoset takaisin tarhaan niin Terttu ottaa vauhtia ja vetää toisesta päästä aitoja kaikki aidat kasaan. Justiina hyppää perässä pois ja sitten hevoset juoksee kymmenisen minuuttia vapaana. Meni täysin hermot, hain kauraa ja otin Justiinan kiinni ja annoin Tertun juosta pihalla vapaana, kun ei antanut kiinni. Viimein sitten sekin tuli valjastuspaikalle, sain kiinni ja poni meni loppupäiväksi karsinaan.

Pistin Justiinan nopeasti kuljetuskuntoon ja vaikka varattiin matkaan melkein kaksi tuntia, meni aika tosi tiukille Vitostien remontin takia. Heti täytyi ottaa hevonen kopista ja valjastaa tosi kiireellä jotta kerettiin lämmittämään ennen opetuslähtöä. Lämmitys meni suoraan sanottuna perseelleen. Terho ajoi kolme kierrosta ja Justiina hyppi jokaisen valotolpan varjon kohdalla ja meni puolet lämmityksestä laukkaa. Lämmityksen jälkeen oli puoli tuntia odottelemista. Justiinakin seisoi katoksessa tosi nätisti!

Olin juuri ennen koelähtöä tosi huonolla mielellä, sillä olin varma, että Justiina laukkaa, ei mene tarpeeksi kovaa tai ei pyöri voltissa. Halusin mennä yksin katsomaan lähtöä eri paikkaan kun porukat meni, sillä halusin jännittää yksin! Justiina pyöri voltissa tosi hyvin seiskaradaltakin ja kääntyi! Se juoksi ensin parisataa metriä johtavan rinnalla, josta meni toiseen sisälle. Aina, kun kuulutettiin laukasta, olin varma että laukkaaja oli Justiina. Ensimmäinen puolikas oli 1.38 aikanen, kierros 1.37. Justiina jäi jossain vaiheessa johtavasta ja olin varma, että se ei jaksa enää. Kolmas puolikas 1.34. Meinasin huutaa että ei näin kovaa, ei se pysy ravilla! Viimenen puolikas 1.32 ja Justiina tekee vielä hienon loppurutistuksen. Tajusin samantien, että koelähtö on läpi! Äiti tuli halaamaan ja meinasin itkeä onnesta! Kummitätikin kävi onnittemassa ja Terho kehui hevosta. Mahtava fiilis!

Purin hevosen ja lähdin kävelyttämään sitä, jonka jälkeen käytin neidin pesulla, hoidin jalat ja palkitsin sen leivällä ja omenalla. Justiina käveli suoraan koppiin ja matka kohti kotia saattoi alkaa. Oli muuten aika lyhyt kotimatka ;)


Hevonen / OhjastajaAika   KerroinPalkintoMatka:rata
1.1Vaarin Vappu Pekka Vehviläinen34,7 hyv 2100:1Selostus / Video
2.7Tähti-Suvi Terho Rautiainen35,5 hyv 2100:7Selostus / Video
3.5Karman Kirona Jarkko Kervinen36,6 hyv 2100:5Selostus / Video
4.3Turopella Mikko Venäläinen38,1 hyv 2100:3Selostus / Video
5.6Salamanetti Raimo Sanssi42,5 hyl 2100:6Selostus / Video
6.11Riitun Tuuli Laura Tainio42,0 hyv 2120:3Selostus / Video
7.2Lorenne Sami Vehviläinen43,4 x hyl 2100:2Selostus / Video
8.4Riinan Vimma Ville Mikkanen44,6 x hyl 2100:4Selostus / Video
9.9Manin Muisto Santtu Raitala43,7 x hyv 2120:1Selostus / Video
10Salaman Varjo Harri Konttinenhpl  2120:2Selostus / Video
8Täisker Kaarlo AhokasPoissa 2100:8Selostus / Video
Ei väliaikoja.
38,0/Vaarin Vappu 37,0 34,0 32,0

13 kommenttia:

  1. Noni tosi hienoa! Innolla odotan sitä, kun Justiina starttaa kunnon lähdössä (:

    VastaaPoista
  2. Onnea! Tuollaisella koelähdöajalla kehtaa helposti lähteä startteihin =)

    VastaaPoista
  3. Onnea! Katselinkin koelähdön netistä livenä, kun fintotolla oli ilmainen päivä taas tototv:ssä. Meilläkin on 6v. "ikuisuusprojekti", joka nyt seuraavaksi kokeilee siipiään (tai kavioitaan) paikallisraveissa, saa nähdä, pääseekö tuo kokeeseen asti ikinä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kaikille! Itseäkin tuo aika yllätti tosi paljon ja kun ohjastaja vielä sanoi, että 5 sekuntia tippuu helposti kun ei kehdannut käskeä! Jos tänään hevonen on vielä nelijalkainen ja kaikki ok, katselen seuraavaa starttia! :)

      Zeb, Kyllä se aika teillekin tulee! Justiinakin tuntui tuollaiselta ikuisuusprojektilta, mutta tässä nyt ollaan! :)

      Poista
  4. Tuhannesti onnea!! Meinaatko itse ajaa kortin, vai ajaako Justiinaa muut starteissa? Mulla oli aluksi tarkoitus ajaa kortti, mutta nyt olenkin alkanut epäröidä sen suhteen.

    VastaaPoista
  5. Onnea! Tosi hienosti Justiina on lähön pinkonu, tästä on hyvä jatkaa ;)) !

    VastaaPoista
  6. Annan muiden ajaa myös tästä eteenpäin, ammattimiehet hoitaa ehkä kilvanajon paremmin kuin minä ;) Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Onnea! Ja tuloksekasta ravikesää!!

    VastaaPoista
  8. Onnea kovasti! Itellä 6v starttaamaton shtamma jota ois tarkotus yrittää koelähtöön kesän aikana, saas nähä.. :D

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea, tuosta on hyvä jatkaa :)

    VastaaPoista