keskiviikko 22. helmikuuta 2012

17# siinä paha missä mainitaan

Eilen kun paasasin, että en saa viikolla kyytiä tallille, niin kuin taikaiskusta tänään siskoni soitti ja kysyi ottaako minut kaupungista kyytiin. Tottakai suostuin ja mietin matkalla, että pitkästä aikaa ratsastan! Automatkalla sisko kertoi että Justiina & Midori oli eilen karannut ja vetänyt omaa treeniä, molemmat heistä märkiä & pelto kynnetty, eli siis hankitreeniä ;) Tässä rytäkässä Justiinalta on irronnut molemmista etusista kengät.

Tallille saavuin, harjasin Justiinan täydelliseksi, rapsuttelin sitä pitkään. Olin laittamassa satulaa, enkä saanut satulavyötä kiinni vartin yrittämisenkään jälkeen, joten satula meni vaihtoon. Laitoin sille sen vanhan yleissatulan, joka on ehkä hieman liian kapea, mutta ajaa asiansa. Suitset päähän ja menoks!

viime talven kuvia!  Indi-koiran kanssa!

 Maneesi oli tosi pelottava pitkän taon jälkeen! Ovesta täytyi syöksähtää sisään tosi nopeasti, ettei ovi vaan imaise Justiinaa sisäänsä. Kierrettiin taluttaen maneesi kerran ja joka nurkassa oli jotain pelottavaa, vaikka ne tyhjiä olivatkin. Selitys: Justiina.

Kiipesin selkään, eikä Justiina edes steppaillut alta pois. Käveltiin ensin pitkin ohjin kerran molempiin suuntiin. Alettiin tekemään pysähdyksiä joka kirjaimen kohdalle, onnistu tosi hyvin ja Justiina pysy paikoillaan niin akuan kunnes käskin liikkumaan. Tehtiin muutama kolmikaarinen kiemuraura ja pohkeetkin toimi, oli hyvä alottaa ravaaminen. Ravattiin jokaisen sivun keskelle ympyrä, käytiä seuraavalle sivulle, ympyrä, käyntiä. Pienensin ympyrää sitä mukaa kun Justiina vertyi. Tätä harjoitusta suuntaa vaihdellen vartin ajan. Lopuksi ravattiin koko kierrosta ympyrien kera. Välikäynnit ja molempiin suuntiin muutama laukkaympyrä. Loppuravit ravatiin kahdeksikkoa ja loppukäynnit Justiina vaelti ympäri maneesia. Kun astuttiin ulos maneesista, heiman tuulinen sää oli muuttunut kamalaksi lumimyrkyksi! Jouduin lapioimaan tien lantalaankin kun lunta tuli taas enemmän kuin laki sallii!


Neiti oli erittäin hyvä tänään! Se kuunteli mitä siltä pyydettiin, eikä häslännyt omaansa niinkuin yleeensä. Taisi eilisellä hankitreenillä olla hieman asiassa sanottavaa ;)

Räkää valui taas ihan kohtuullisesti ja neiti pärskahteli tosi usein. Oli hieman vetelämpi, mutta eiköhän tuo tästä, paranemaan päin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti