keskiviikko 15. helmikuuta 2012

15# onko ravurin askellaji kärryjen edessä laukka?

Kolme päivää sitten käytiin pellolla kaverin ja pikkusiskoni kanssa hanuttelemassa! Lunta oli ihan kohtuullisesti ja hepat tykkäs. Raviltiin muutama kierros, toisella kierroksella pikkusisko tippu Paavolta ja Paavo juos sitten vapaana meidän perässä. Ensimmäisellä laukkapätkällä kaverini Laura tippui Midorilta, kun Midori kaatui. Itse laukkasin pellon päähän moloemmat hevoset perässä vapaana juosten. Oli hiukan ongelmia saada Justiinalta laukka alas! :D

Iloksenne kolmivuotistalven ratsastusta ja viime talven ajoa!
Kun pikkusisko ja Laura autettiin takasin selkään, lähettiin kentälle. Kentällä alotettiin taas siitä, että ei ole kiire. Pysähdyksiä paljon ja otettiin molempiin suuntiin laukannostot. Loppuravit ja pitkät loppukäynnit. Ratsastettiin suunnilleen tunti ja Justiinallekkin oli tullut hiki!


Eilen lumimyräkässä valjastin Justiinan ja pääsin ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen pihasta pois ilman ympäri kääntymistä! Sormet jääty jo puolen kilometrin päässä ja naamaa alko palelee melkein samantien. Mentiin taas tielle, jota ei ole aurattu, ja siellä oli tappelun aihe, saako laukata? En antanut lupaa, mutta Justiina kysyi uudelleen viidenkymmenen metrin välein, kun ei olisi jaksanut ravata lumihangessa.


Ravattiin kolme kilometriä lumihangessa ja palattiin auratulle tielle, Justiina ei innostunut ollenkaan ''hiittisuoran'' kohdalla vaan tepsutti rauhallista ravia menemään ohi. Takapäin tullessakaan ei ollut painetta ohjassa, neiti oli hieman vaisu. Loppukäynneillä vastaan tuli kammotus, hevonen ja ratsastaja, ja otsalamppu! Justiina pomppas ympäri, ja minä riensin ottamaan pääpuolelta kiinni ennen kun kärryt on nurin. Ja kun kohdalle tultiin taluttaen, ei ollut enää ollenkaan pelottava. Loppukäynnit yhdessä! Justiina palautu ihme kyllä nopeasti, mutta räkää valui! Otin neidiltä tallissa varusteet pois kun ulos meinasi jäätyä. Kun Justiina asettui syömään heiniä, se yski tasaisin väliajoin. Vaisuus johtui siitä, että toinen on kipeä..

2 kommenttia:

  1. voisin kirota nuo flunssat alimpaan helvettiin, jos ihte ei oo kippeenä niin eikö hevone tottakai mee köhäsemään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin! Taas tulee tämmönen lyhkänen kävelypaussi, että edes räkä irtoaa. Toivottavasti yskä menee nopeesti ohi!

      Poista