tiistai 21. helmikuuta 2012

16# ahdistus!

Olen kuullut Justiinan yskähtelevän muutaman kerran tarhassa ollessaan, enkä ole ottanut sitä ajoon. Tiedän itsekin, että olisi järkevämäpää ottaa Justiina liikkeeseen, että lima irtoaisi! Mutta kun ei, laiska kun olen. Itseäni ahdistaa, tunnen olevani huono hevosenhoitaja kun en Justiinaa ole taas liikutellut... Säätkin on ollut niin huonot, tekosyitä kyllä riittää!


Eilen kaiken kukkuraksi palasin asuntolaan, eikä täältä ole keskellä viikkoa välttämättä kyytiä tallille! Eikun skootterikelejä odotellessa!

Tähän loppuun voisin kertoa itsestäni hevosenomistajana, kun näin huonosti olen Justiinaakin liikutellut.. Minulle tärkein asia hevosen hoidossa on hyvä ruoka! En ole sellainen, että laitan 20 purkista vähän kaikkea, vaan syötän vain tarvittavat. Näimpä Justiina syö päivässä 4 litraa kauraa ja 2 dl kivennäistä, suolaa ja öljyä. Lämpimän veden saanti talvella on mielestäni erittäin tärkeää, joten juotan joka ilta hevosilleni lämmintä vettä niiden tullessa talliin tai vaihtoehtoisesti ulkona. Ihanteellinen olisi vapaa heinä, mutta tällä hetkellä hevosillani on rajoitettu heinä Paavon lihoamisen takia. Kesällä hevoseni pääsevät aina laitumelle!



Loimittamisen suhteen en pihtaile, mutta en kyllä yliloimitakaan. Justiina käyttää syksyllä/keväällä sadeloimea huonoilla keleilla ja talvella aina toppaloimea. Neiti kuivuu kolmen eri loimen alla. Aluksi cooleri jo valjaiden päälle, sen jälkeen pitkäkaulainen fleese sisälle ja lopuksi villaloimi, johon ei enää kovin paljoa kosteutta jää. Kun keväällä voi jättää ajon jälkeen ulos, neiti saa päälleen fleesevuorellisen fullneck sadeloimen. Esimerkiksi plussakeleillä neiti tarhailee nakuna ja tottakai kesällä!

Varusteet. Haluan, että varusteet istuvat hevosilleni, eivät paina tai purista. Olen köyhä opiskelija, joten en osta kalliita merkkituotteita, vaan laadukasta halpaa tavaraa. Esimerkiksi Hööksin tavarat ovat meille tarpeeksi laadukkaita. Kallein loimi on 40 euroa maksanut toppaloimi. Kalleimmat varusteet on Justiinan valjaat&kärryt. Suitsien laatuun panostin, ne on Finn-Tackin ja sain ne tinkimällä 40 eurolla!


Ja liikutus, se viimeinen. En tykkää siitä, että hevoset seisovat tyhjänpantteina pihassa. Hevosta pitää liikuttaa monipuolisesti! Itse pyrin liikuttamaan säännöllisesti joka toinen päivä, mutta tämänhetkisten kyytiongelmien vuoksi tähän en pysty [ajokorttia odotellessa]. Kesällä/keväällä/syksyllä Justiinan liikutus on säännöllistä, se liikkuu viidesti viikossa. Kesällä uidaan/kahlataan muutaman kerran viikkoon ja ajetaan loput kerrat. Kun uintikelit on ohi, neiti liikkuu ratsain kerran viikossa, neljästi ajaen. Talven tullen siis, Justiina liikkuu silloin kun on kyyti tallille...





Toivottavasti tykkäsitte!

Kommenttia saa antaa, tai pitää! Haluaisitteko että teen varustepostauksen Justiinan kamoista?

1 kommentti: