maanantai 11. helmikuuta 2013

108# selvittiin hengissä ratareissusta!

Täll'ä viikolla, tai no viime viikolla, on pitänyt  lähteä kolmesti radalle, mutta jostain syystä kaikki peruuntui. Keskiviikkona isä joutui töihin, lauantai vaihdettiin painien takia sunnuntaiksi ja sunnuntaina rataa ei ollut aurattu. Tänään sitten päästiin liikenteeseen, vaikka sekin oli arvuttelua päästäänkö perille kun auton lämmöt oli sadassa asteessa melkein koko matkan.

Kuitenkin eilen sunnuntaina kävin Justiinan kanssa hölkkäämässä seitsemän kilometriä taas selästä. Pohja oli luminen mutta pitävä ja pääsi hölkkäämään ihan reippaasti. Tien reunaan oli taas parkkeerattu metsäkoneita, mutta niistä sentään mahtui ohi toisin kuin perjantaina. Justiina pörisi koneille ja uusille puukasoille, mutta meni kuitenkin nätisti ohi. Laukka oli pinnassa ja aina pohkeilla komentaessa meinasi laukka nousta. Lenkki meni kuitenkin hyvillä mielin!


Menin eilen vanhemmille yöksi ja tänä aamuna lähdettiin sitten tallile päin. Pakattiin kamppeet ja puskettiin Justiina koppiin, kärryt kyytiin ja matkaan. Matka meni hyvin ja radalla Justiina seisoi katoksessa tosi hyvin paikallaan, kunnes tuli irtipäästämisen aika. Iskä kerkesi päästää toisen ketjun irti, kun Justiina painoi päälle ja ulos katoksesta toinen ketju edelleen kiinni. Kärryt taas linkussa ja Justiina yrittää kaikin voimin vetää riimua rikki. Tilanteesta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä, uudestaan kärryt perään ja päästiin radalle.

Hölkittiin alkuverkkoja viisi kierrosta, jonka jälkeen välikäynnit ja kaksi kierrosta reipasta. Ensimmäinen hiljempaa reippaampaa ja toinen kovempaa reippaampaa. Alussa meno näytti vähän huonolta ravilta, mutta pikkuhiljaa vertyi. Reipas vauhti oli tarkoitus hölkkiä 1.50 vauhtia, mutta hups, meni vähän yli. Ensimmäisen kierroksen iskä kellotti 1.45 ja toinen 1.35. Ohhoh, olin järkyttynyt, etten osannut yhtään säädellä vauhtia, tuntui vaan että hevonen on tosi laiska menemään! :D

Radalla oli samaan aikaan lämpönen ja loppuhölkissä se juoksi ohi, niin Justiina vastasi sille ja lähti painamaan kamalalla vauhdilla perään! Kävelyt ja katokseen, loimitus ja koppiin. Neiti palautui tosi huonosti, puhalti vielä koppiin mentäessä..

Kyselin vielä paikalla olleelta ravimieheltä, miltä meno näytti ja hän sanoi, että hyvälla tyylillä ja reippaasti kulkee! Hyvä fiilis jäi reissusta, vaikka turhan kovaa ajettiin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti