sunnuntai 25. marraskuuta 2012

82# teinkö virheen?

Johan on taas viikko hujahtanut nopeasti! Täällä on edelleenkin märkää ja kuraista. Kohta on jo joulukuu, ensi kertaa odotan lunta! Jokin treenikärpänenkin on minua puraissut, luen päivittäin Hippoksen sivuilta ravikilpailusääntöjä, etsin kengitys- ja korttikursseja. Into ajaa Justiinaa on tullut taas takaisin. Tällä hetkellä ehkä eniten harmittaa se, etten tiennyt, että vastuuvalmentajakoulutuksen voi käydä etukäteen, sillä siihen olisi ollut oiva tilaisuus lokakuussa Mikkelissä..

Perjantaina sain pitkästä aikaa maastoiluseuraa ja iskin Justiinallekin satulan selkään. Käytiin melko rento lenkki, vain viitisen kilometriä. Alkuun ravailtiin pitkä matka ja kun Pave&Emilia alkoivat laukkaamaan, tultiin perässä kiitoravilla, kunnes annoin Justiinallekin luvan nostaa laukan. Kovaa kyllä mentiin ja meinasin selästäkin lentää kun neiti pysähtyi täydestä vauhdista kun tielle lensi lintu.. Kotiinpäin mentiin taas ensin kiitoravia, mutta heti kun Paavo tuli rinnalle, tuli laukkaa. Laukattiin kotiin asti ja mentiin vielä kentälle ravaamaan loppuravit. Justiina oli tosi nihkeä kentällä, yritti juosta alta ja kyttäsi kaikkea.


Viikonlopuksi sain seurakseni koirani Mindin ja siskoni Lauran. Tänä aamuna lähdettiin yhteistuumin tallille, jossa ensin heitin hevoset ulos, niillle heinät, siivosin karsinat, laitoin vedet ja iltaruat valmiiksi. Laitoin Justiinalle sen verran vähän heinää, että kerkeän sen vielä samaan syssyyn ajamaan.

Kun neiti sai syöötyä, sille valjaat niskaan, Laura päästi irti ja matkaan. Ravisipsutus alkoi heti kun päästiin pihasta, joten annoin sen ravata maneesinkin ohi. Justiina ei painanut ohjalle alkuun, vaan sitä piti enemmänkin patistaa liikkumaan. Hölkkäiltiin kuusi kilometriä ja meidän piti kääntyä oikealle. Ravi ei oikein hiljentynyt ja käyntvauhtisesra ravista sitten käänsin 90 asteen kulmassa olevaa mutkaan. No eihän se sinne sitten kääntynyt vaan halusi mennä suoraan. Napautin kunnolla ohjalla ja johan irtosi mahtavaa ravia lyhkänen pätkä.
Pallomaha kuukaus sitten.

Jotenkin jäi vähän ärsyttämään tuo, että se sai tahtonsa läpi. Jos se nyt sitten aina alkaa vängätä tuossa kohti, ettei halua kääntyä. Tein mielestäni virheen, kun päästin sen sitten menemään suoraan..

No kuitenkin, tallilla sitten hepalta varusteet pois, loimitus, melassivesi naamaan ja ulos päiväheinille. Kun olin Justiinan heittänyt ulos, kaverini soitti ja kertoi että viereisellä tallilla on ollut jotain virustautia ja puoli tallia kipeänä. Mietin, oliko Justiinan vaisuuteen syy se, että on tulossa kipeäksi. Ollaanhan me samaa maneesia käytetty sairaiden hevosten siellä ollessa..

Toivottavasti ei vaan virustauti iske, sillä tänne viikolle on muitakin suunnitelmia. Nyt se nimittäin tapahtuu, Justiina on lähdössä radalle. Paavo lähtee meidän mukaan, kun se suhtautuu niin lungisti kaikkeen, näyttämään vähän rataa. Meidän onnella maa jäätyy, ei tule lunta, kenkä irtoaa ja hepat tulee kipeäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti