lauantai 3. marraskuuta 2012

77# kengitys

Kaikki hehkutti blogeihinsa, kuinka on tullut lunta ja kiire hokkikenkään. Täällä ei lunta näkynyt, mutta kerkesin kengittäjän tilata täksi päiväksi.

Maanantaina vielä likuttiin jäisellä kovalla maalla. Tarhat oli koppuraa. Käytiin alkukäynnit maastossa ja mentiin maneesiin. Olin itse ilman satulaa. Maneesin ulkopuolella oli hevosrekka, jota Justiina vähän kyttäili, mutta meni nätisti ohi. Siinä aloin selästä käsin avata maneesin ovea, kun joku idiootti paiskaa rekan jonkin sivuluukun kamalalla ryminällä kiinni ja siitäkö Justiina sai sätkyt. Ohjat löysällä yhdessä kädessä itsellä, ilman satulaa. Oli lähellä etten tippunut, Luulisi hevosihmisten ymmärtävän, missä kohti noita luukkuja kiinni lätkitään. Sain vielä päälle naurut. Nämä heppatytöt, jos tunnistatte itsenne tekstistä, kiitos.

Kuitenkin, päästiin maneesiin ja aloin melko nopeasti verkkailemaan ravilla. Tehtiin todella paljon pysähdyksiä ravista suoraan ja siirtymisiä pysähdyksestä raviin ilman käyntiaskelia. Alkuun oli hieman hidas reagoimaan, mutta pian ymmärsi idean. Laukka oli maanantaina kamalaa räpellystä varsinkin vasempaan. Yritettiin tehdä samaa harjoitusta laukasta, siis laukka-käynti-laukka. Ei onnistunut oikein hyvin, mutta kun yksikin hyvä siirtyminen tuli, lopeteltiin laukkaaminen siihen. Ravailtiin vielä loppuravit ja neiti alkaa mukavasti jo myödätä!

Keskiviikkona tuli tänne sitten lumet ja Justiina luisteli keskiviikon ja torstain kesäkengässä. Perjantaina lumet oli sulanut, mutta maa oli niin liukas, ettei kehdannut liikuttaa. Tänään neiti sai hokkikengät. Käytös oli taas kehuttavaa kengittäessä, ei virheliikkeitä! Erittäin hienoa verrattuna vuoden takaiseen, jolloin se piti kengittää huulipuristimen avustuksella. Kun kengät oli alla ja lähdin taluttamaan tarhaan, se käveli samallailla kuin olisi kuljetusuojat jaloissa! Korkokengät tais tuntuu jänniltä näin pitkästä aikaa ;)

Nyt on ongelmaksi nousuut se, että yöllä karsinassa ollessaan Justiinan takajalat kerää nesteitä niin paljon, että ne turpoaa ihan tukeiksi. Tilasinkin BoT pintelipatjat sille, jos ne ei auta tai osottautuu epäkäteviksi, ainut vaihtoehto on siirtää Justiina pihattoon...

Tänään tai huomenna remppailen ulkoasua, joten koko blogi voi olla vähän sekaisin viikonlopun ajan! Toivottavasti saan siitä kivan näköisen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti