lauantai 27. lokakuuta 2012

76# estekisat!

Sain tiistaina hassun idean, nimittäin, että ilmotan Justiinan estekisoihin. Se ajatus kuitenkin karkasi kun tajusin etten kuulu mihinkään ratsastusseuraan. Seuraava ideani oli, että Laura hyppää. Laura lupasi, jos saa hypätä ennen sitä. Laura raahautui tallille mukaan torstaina. Justiina oli vähän kummissaan kun töihin lähdettiin kello yhdeksän illalla. Hieman levoton, oli Lauran kommentti. Kuitenkin Justiina hyppäsi hyvin.

Eilen valjastettiin Justiina ja lähdettiin tekemään kävelylenkki. Hiittikärryillä kaksin istuen, Pave perähevosena. Justiina malttoi kävellä oikeinkin hyvin poispäin kotoa, mutta kotiinpäin tullessa olisi halunnut juosta. Oli yksi vaaratilanne kun rooikotin jalkoja, ohjat löysällä jäätyneissä sormissa ja Justiina päätti säikähtää kiveä. Melkin lensin voltilla kärryistä, mutten kuitenkaan. Paveen meinasi mennä hermo kun ei omia jalkoja viitsinyt hirveämmin käyttää, mutta saipa neitonen vähän vetovastusta.


Herätys oli tänäaamuna kahdeksalta ja käytiin nopeasti heittämässä heinät karsinoihin ja lähdettiin itse aamupalalle. Varttia vaille yhdeksän palattiin talliin ja harjattiin neiti puhtaaksi ja varustettiin se. Lisättiin pakollinen ratsuväline kylmillä ilmoilla, viltti pepun päälle. Laura kävi opettelemassa radan, pidin Justiinaa sen aikaa kiinni ulkona. Ympyrää käveltiin pihassa niin pitkää että pääsi ristikkoluokan menevät verkkaamaan. Laura ratsasti rauhassa ja Justiina oli melko rauhassa. Oikea suunta oli tosi hyvä, vasen huono. Verkkaesteille hypyt oli sellaisia ''kaikki jalat ilmaan'' hyppyjä. Juipin lähtö oli neljäntenä. Mua ei edes jännittänyt, vaikka Paavon kisoja jännitän kauheesti. Toivoin vaan ettei Laura tipu!


''Miksi pitää seistä??''

Lähtömerkki tuli ja Justiina veti radan hienosti. Yhdessä vaiheessa oli ravurinravia, muuten nättiä hiljaista tai laukkaa. Mun ravurinrutjake selviytyi ristikkoluokasta ;)

Palkintojenjakoon mennessä Justiinan ilme oli ''taasko tänne'', mutta meni nätisti. Kunniakierros ravatiin! Kotiin kävellessä neiti näytti siltä, että oli ylpeä ruusukkeestaan! Melassivesi ja tyytyväinen heppa ulos. Ekat, mutte välttämättä vikat kisat!


Tähhh?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti