tiistai 23. lokakuuta 2012

75# wow-fiilis!

Nyt oon kyllä ihan sekasin päivistä, pitää hetkinen miettiä, mitä tein ja milloin! Jos oikein muistan, niin lauantaina Justiinalla mentiin perusjuttuja kentällä. Mentiin hyvin lyhyt treeni, vain puolisen tuntia! Sunnuntaina vietin ensimmäistä kertaa yli kuukauteen hevosettoman päivän! Tai no hevosettoman ja hevosettoman, olin Mikkelin raveissa ihan katsojana! Varikolla kävin vain hevosautoissa, mukaan tarttui itselleni ratsastushanskat, talikko, riimunnaru ja Justiinalle nämä kuuluisat ravipäitset, ornassi-mustina. En ajatellut sillä hetkellä, että ne muistuttavat hieman heijastiriimua väriensä puolesta. Kivat ovat silti, ja koko 8 oli sopiva, vaikka sitä hieman epäilinkin liian suureksi!

Maanantaina eli eilen oli lämmintä +2 ja meinasin jäätyä skootterilla ajaessani. Justiina joutui kentälle töihin. Huomasi sunnuntaisen vapaapäivän, sillä virtaa oli ihan liikaa. Aluksi sujui hyvin, mutta laukkojen jälkeen kaikki räjähti käsiin. Pohkeilla ei saanut tehdä mitään, kun kaikki oli mukamas laukkakäskyä. Kun otti suusta kiinni vauhtia hiljentääkseen, lensi pää taivaisiin eikä mitään tapahtunut. Väistötkään ei sujunut kun neiti ei mukamas niitäkääån ymmätänyt, vaan pompittiin pystyyn. Ennen kuin menetin viimeisenkin hermonrippeeni, käänsin hevosen pois kentältä ja lähdettiin maastoon hanuttelemaan. Loppuravit ravattiin maastossa löysin ohjin, eikä minnekkään ollut enää kiire.

Mittari näytti aamulla +1 ja väristen lähdin kurruuttelemaan tallille, mutta pitkälle en päässyt, sillä skootteri päätti taas särkyä matkalle, vaikka juuri olin tankannut varmasti oikeaa bensaa ja kävin ostamassa öljyäkin. Sisko olikin ihana ja pelasti. Olin varannut maneesin ja mentiin hyppäämään Pave ja Justiina mukanamme. Huomasi Justiinan kuumumisen esteistä, kun maneesissa sipsutettiin ravia. Nostin melko nopeasti laukat, sillä ravia oli erittäin hankala ratsastaa. Ei ollut laukkaakaan yhtään helpompi kun niin villillä päällä tytsy oli. Käänsin yhdeltä laukkakierrokselta esteelle, eikä Justiina ollut oikein tarkkana, vaan rymisi esteestä läpi ja kaatui polvilleen.

Matka kuitenkin jatkui, vaikka luulinkin, että jotain jalkaa onnuittaisiin. Hypättiin ristikkoina ensin melkein kaikki esteet ja vesimattokin! Vähän piti selässä öristä, muuten meni tosi hyvin! Esteet nostettiin noin 50 cm korkusiksi ja hypättiin ratana tätä. Laitankin tähän nyt oman piirroksen radasta, josta voin sitten selittää!


Ensimmäinen este oli noin 40 cm korkea lankku, johon saavuttiin todella vinossa, kun se eri suunnasta vähän pelotti. Kakkoselle oli tosi tiukka kurvi ja ajattelinkin, ettei tähän taivuta, mutta taivuttiinkin. Vaihto muuten hienosti Justiina laukan ;) Kakkosen A:n ja B:n välissä oli kaksi askelta. A osa oli 40 cm ja B oli 60 cm! Hienosti yli, jonka jälkeen matka khoti vesimattoa. Vesimattokaan ei enää ollut pelottava, kun sen keran oli hypännyt. Nelonen oli normaali pysty, korkeutta 50 cm ja vitonen oli okseri, samankorkuinen. Okseri pelotti hieman enemmän ratsastajaa kuin ratsua, mutta siitä selivttiin erinomaisesti. Kutoselle oli pitkä tie, n. 60 cm normaali pysty, joka oli helposti hypättävissä, mutta jonka jälkeen oli todella tiukka kurvi kääntää oikealle! Ensimmäinen yhteinen rata, joka suoriutui merkittävän hienosti.

Palataan okseriin. Pave ja Emilia jäi säätämään hyppyjen kanssa, joten meille nostettiin tätä okseria. Okseri olikin viimein 90 cm korkea, eikä mitään ongelmaa hyppäämisessä. Hieno tyttö, voin olla tyytyväinen. 

Loppukävelyt hoiti Milja. Justiina aluksi vähän jännitti uusi ratsastaja selässä, mutta rentoutui hetken kuluttua kävelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti