torstai 18. lokakuuta 2012

74# ihan ku vettä tulis

Siis en voi uskoa tätä veden määrää! Satanu viimeset kaks viikkoa tai kuukautta. Meidän pehkutkin on vielä pellolla, kun ei sen vertaa kuivaa ilmaa ole että ne saisi paalattua. Ei ole kuivaa päivää näkynyt, tai en ainakaan muista!

Eilenkin satoi vettä, ihan kaatamalla. Aamulla oli ihan nätti sää niin hevoset pääsi ilman loimea ulos. Tallille tullessani heti ensimmäisenä heitin loimet niille päälle, mutta pitkään ne ei nekään päällä ulkona viihtynyt. Pääsivät jo ennen viittä sisäle. Satoi siis niin paljon, että neiti vietti vapaan.

Tänään satoi vettä, mutta loppui juuri kun olin kastunut läpimäräksi skootterilla ajaessani. Siivosin ensin karsinat ja heitin iltaheinät, vedet ja kaurat valmiiksi. Roosa tuli ja otetiin Justiina ja Pave. Valjastin Justiinan, se polkee jalkaa ihan tosi paljon nykysin. Ei mitään käytöstapoja :/


Melko helposti päästiin pihasta, vähän vänägättiin kun heppa katto mihin se poni meni. Justiina oli kävellessä yllättävän rento, eikä yrittänyt edes maastoon käännyttäessä lähteä ravaamaan. Sain antaa varmaan ensimmäistä kertaa merkkiä, että ravataan vaan! Hölkkäiltiin rennosti nöpöä, että poni pysyi perässä. Suoralla rupesin kattomaan mitä Juippi kyttää. Vettähän se vaan, tulvi ojat tien yli. Juostiin puron, jolla leveyttä oli varmaan viisi metriä, yli. Housut kastui. Otettiin reipasta hölkkää kääntöpaikalle ja takaisinpäin yritin ravata hitaasti, mutta painettiin ohjalle niin paljon, että huomenna on varmasti lihakset kipeänä.


Suoralla taas vesilätäkön yli, nyt otettiin tarpeeksi vauhtia ja neiti laukkasi lätäköstä. Lätäkön jälkeen taas päräytettiin häntä tötteröllä ravia menemään, kunnes ohjat taas tiukentui ja pitikin hidastaa ja alkaa käynnätä.

Lenkki meni taas tosi hyvin! Johtuu varmaan siitä, ettei aina vaan ajeta, vaan mukaan ollaan otettu myös ratsastus! Katselin loppukäynneillä kavioita ja kannat ovat kuluneet melko lyhyiksi. Vasemmasta takasestahan puuttuu kenkä. Päätin, etten tilaa kengittäjää, ennen kuin tarvitaan hokkikenkiä, siihen ei pitkää varmaan mene. Ensi viikolle luvattu jo pakkasta! Kuusi viikkoa edellisestä kengityksestäkin, voikun aika menee nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti