torstai 16. elokuuta 2012

56# ratsastelua

Justiinan viimeinenkin tarhakaveri muutti uuteen kotiin sunnuntaina, joten Justiina tarhaa nyt yksin. Eiliseen asti se sai viettää aikaansa laitumella, mutta meno oli sen verran vilkasta, että Justiinakin siirrettiin pikkutarhaan muiden hevosten viereen. On sillä sellanen pieni laiduntilkku siinä, mutta tosiaan pikkutarhassa neiti elelee. On hyvin rauhottunutkin siihen, mutta edelleenkin liikkuu suht paljon. Heti on hätä, jos kaverit menee karsinaan ja Justiina jää yksin pihalle. Hevosiahan meillä on enää kolme.

Eilen ennen pikkutarhaan siirtämistä kävin ratsastamassa Justiinalla kentällä. Ratsastin suht rankan treeenin. Päätavoite oli asettua, eikä kulkea lapa edellä ympyrällä. Oikeaan suuntaan tämä onnistuukin jo hyvin sekä käynnissä että ravissa, mutta vasempaan suuntaan on hieman hankalempaa, kun pusketaan sisäpohjetta vastaan. Laukka oli eilen melko kaahotusta, mutta molemmat laukat nousivat hyvin. Loppuraveissa Juippi oli super! Vielä ennen uuteen tarhaan menoa sai neiti vesipesun!

Tänään siskoni oli koko päivän tallia rakentamassa ja Justiina oli ollut koko päivän rauhassa omassa tarhassaan. Kun neiti oli kuullut skootterini äänen, se oli katsonut teille ja alkanut juosta ympäri tarhaa hirnuen. Kun saavuin pihaan ja katsoin levotonta Justiinaa, se hirnui tarhan portilla! Oli hirmu seurallinen heti kun menin sen hakemaan. Toisella on ikävä ollut ja tylsää ilman kaveria!

Tänään oli tosi lämmin päivä, mutta menimme silti kentälle pyörimään. Ajattelin tehdä helpohkon palauttelutreenin. Siirryttiin melko nopeasti raviin sillä käynti oli jo heti alkuun tosi hyvä. Ravikin oli super, joten otettiin jo melko aikaisin laukat. Laukka nousi hyvin ja oli rauhallista ja pystyin itse keskittymään istuntaanikin. Laukan jälkeen hypättiin ravissa ristikko, käynnissä käyntipuomit, siirryttin raviin ja 40 cm korkuinen sarja. Tätä tehtiin muutaman kerran. Seuraavaksi lävistäjällä oli 40 cm kokoinen este ja mentiin se kahdeksikossa, jos joku tajuaa. Ajattelin, että vaihdetaan laukka ravista, mutta kappas, Justiina vaihtoikin sen ihan itse laukan kautta!!! Oma ilme oli näkemisen arvoinen, mun rakas ravuri! Hypättiin sama vielä uudestaan ja Justiina vaihtoi taas laukan ihan itse. Otettiin loppuravit, joissa Justiina oli taas älyttömän hyvä. Kotona taas vesipesu ja tarhaan. 

Tänä kesänä on ollut niin paljon ötököitä, että käytiin tänään ostamassa Justiinalle ötökkäloimi, joka auttaa selkeästi. Justiina rauhottui loimen pukemisen jälkeen syömään heiniään, eikä vaeltanut jokaisen suullisen jälkeen ympäri tarhaa. Eli siis tarpeellinen ostos ;)

Lisää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti