torstai 26. huhtikuuta 2012

36# kevättä ilmassa

Huomaa, että kevät on tullu. Jokapaikssa on kuraa, vettä, tarhat mutasia, Justiina kiimassa ja irtokarvaa joka paikassa. Ei mua ton neidin kiima haittaa, se on paljon mukavampi ja ystävällisempi. Toimii paljon paremmin, avaa suun kun laittaa kuolaimet, seisoo paikallaan, ei oo yhtään säikky ja muuta kivaa!

Tän päivän jutut oli tallipihan siivoaminen, sain melkein kaikki heinät haravoitua lantalaan. Sitten oli porkkanavenyttelyt Justiinan kanssa, tämä veny tosi hyvin ja oli onnellinen kun sai paljon porkkanaa. Ja lopuks lähettiin maneesiin Justiinan kanssa. Tavotteeks asetin vaan sen, että Justiina kulkee rentona ja laukataan paljon. Maneesissa oli muutakin porukkaa ja hiukan ahdasta mennä ja Justiina oli tosi jännittyny. Alotettiin taas normisti, ravattii pitkät sivut, lyhyen keskelle pysähdys. Tuli yksi ratsukko lisää eikä ollut enää tilaa tehdä tätä harjoitusta. Ruvettiin ravaamaan koko maneesia ympäri. Justiina alko ontumaan oikeeta takasta kulmissa! Pysähdyttiin, käveltiin, ravattiin taas pitkiä sivuja vaan, ei ontumista. Jatkettiin koko maneesia, ontuu kulmissa, suorilla ravaa normaalisti. Laukattiin sitten vielä loppuun reippaasti muutama kieros eikä ontunut.

Laukkojen jälkeen tulin alas selästä ja juoksutin ympyrällä, ei onnu! Siis mikä tämä mystinen vaiva on? Samaa oli viime syksynä, ilmeni vaan maneesissa kulmissa ja pyöreällä uralla, ei kentällä tai maastossa eikä ajaessa. Maneesin pohja on toki hieman pehmeä Justiinalle, voisko johtua siitä? Aika outoa miten ilmenee. Ravuutin vielä tiellä sitä, eikä ontunut.

Kuitenkin, meidän maneesiratsastelut taitaa jäädä tähän ainakin hetkeksi ja jatketaan maastoilua kun siellä toimii..

Asiasta seuraavaan, Justiina siirty tänään hiekkatarhaan, kun pihatto alkaa olla niin mutainen, ettei koko laumaa kannata enää siinä tarhata. Vähän Justiina ihmetteli että mitä tässä tarhassa tekee. Ei mennyt pitkää niin Justiina alko syömään kuusta, jonka sille kävin metsästä katkasemassa.

Tänään kävin myös AgriMarketissa etsimässä kesäkenkiä Justiinalle, mutta siellä kaikki kengät on vielä hokillisia tai hokinrei'illä.

Huomenna tarkotus on käydä käyntilenkki maastossa, se kun on nyt niin huonossa kunnossa ettei reippaampaa voi mennä. Odotan vaan taas ajamista, karvoja suussa ja mutanaamiota! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti