keskiviikko 2. toukokuuta 2012

37# reipasta kävelyä

Viime viikon perjantaina ei kävelylenkistä tullut mitään, kun rekka jämähti keskelle tietä ja sitä muutama tunti kaivettiin sieltä ylös ja viimein traktori sai sen vedettyä irti.

Lauantaina ja sunnuntaina juoksuttelin Justiinaa ja sen tarhakaveria Maisea, ja Justiina ontu ihan reippaasti. Sunnuntaina en nähnyt siltä pätkääkään ravia, vaan laukkaa ja perse lenti tarhassa aika hienosti. Maanantaina taas käskin tarhaporukan juosta ja Justiina spurttaili kunnon ravipätkiä hyvällä tyylillä, ei ontunut. Otin tielle ja Justiina juoksi perässä narussa, iskä katto ja liike täysin puhdas.

Tänään eli keskiviikkona otin Justiinan ratsastukseen, tarkotuksena käydä kävelemässä ja kattomassa mikä on tänään ravin laita. Sain rapsutetta taas aivan järkyttävän paljon talvikarvaa irti, että sitä nyt irtoaa. Satula selkään ja kokolaput, ja matka voi alkaa. Justiina käveli tennosti ja tosi reippaasti maneesin ohi, hevosten ohi, jotka oli kentällä ja traikkujen ohi. Ei ollut yhtään säpsy. Maastoon kun pästiin, alko ohjalle painaminen! Annoin sen sitten ravata kolmisen kilometriä, alku mentiin könkkäkönkkää, mutta vertyessään ravi parani. Loppua kohti hiljensin ravia ja taas tuli könkkää. Käännyttiin ympäri ja käveltiin loppumatka kotiin, se kolme kilometriä. Justiina käveli varmaan reippaamminen kun ikinä, astu merkkinsä yli ;) Oikeesti, se on normaalisti sellanen haaveilija laahustaja ettei mitään rajaa, mutta tänään löyty kännistäkin tahtia. Kotiin päästessä Justiina oli kaulalta märkä, kastu reippaan käynnin aikana. Heppa tarhaan ja heti meni piehtaroimaan!

Justiina on nauttinut täysin siemauksin kuivasta hiekkatarhasta, se piehratoi vähän väliä, juoksentelee ympäriinsä ja pukittelee. Käyn ostamassa huomenna (?) Justiinalle kesäkengät, ja katsotaan johtuuko könkkääminen vaan kenkien puutteesta, sitä se teki nimittäin aiemmin. Toivottavasti ensi viikolla päästäis jo heppoja kahluuttamaan niin rankempien lenkkien määrää pystyisi vähentämään! Huomenna aattelin käydä kävelemässä taas tuon neidin kanssa!

Ja anteeksi kuvaton postaus! Mulla on nyt paljon kevätkuvia Justiinasta tarhasta, että niitä pitää viikonloppuna lisäillä kun kotiin pääsen!

Toivepostauksia saa ehdottaa tai kysymyksiä mulle laittaa, vastailen enemmän kuin mielellään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti