tiistai 3. syyskuuta 2013

170# klinikkareissu heitetty

Odotin innolla, mutta samalla kauhuissani mitä klinikalta tulee sanomisiksi Justiinan jaloista. Varauduin jo pahimpaankin ja mietin ensi kesäki oria sille. Tänään asiat selvisivätkin parin tunnin tutkimusten jälkeen.

Laukaassa meillä oli varattu aika puoli 11 ja oltiin vähän myöhässä paikalla, mutta se ei haitannut, sillä tutkimuksiin päästiin vasta kahdentoista aikaan. Ensimmäisen tunnin neiti seisoi kopissa tosi nätisti ja seuraavan puoli tuntia se vietti klinikan karsinassa pyörien. Eläinlääkäri tuli katsomaan hevosta ja kyseli siitä, samalla selvisikin, että eläinlääkäri on sama joka tutki tammaa, kun se kaatui Hankasalmella.


Mentiin hetimmiten ulos taivuttelemaan tammaa. Itselläni siinä tuli kuuma juostessa. Ensin Justiina oli sillein ''Jee tää on kivaa'', mutta lopuksi se oli perässä vedettävä. Vasen etupolvi ei reagoinut taivutukseen millään tavalla, vaikka sitä epäilin että se reagoisi eniten. Jokaisen jalan vuohisnivelet reagoivat vähän, oikean takajalan vuohisnivel eniten 2/5. Mitään merkittävää ontumista ei siis missään, joten päätettiin ajaa tamma.



Eikun neiti valjaisiin ja radalle. Radalla se käyttäytyi muuten ihan hyvin, mutta painoi aivan helkkaristi ohjalle. Ajaessa takasten liike oli pompottavaa ja eläinlääkäri sanoikin, että etupää ravaa erityisen hyvin, takapäässä siis jotain häikkää. Seuraavaksi vuorossa oli ajon jälkeen uusi takasten taivutus. Oikea takanen reagoi taas samalla tavalla miten ensimmäiseenkin taivutukseen.

Eläinlääkäri halusi nähdä liikkeen vielä ympyrällä liinassa juoksuttaessa. Oikeaan kierrokseen epäpuhtautta, joten lähdettiin sisälle puuduttamaan tämä vuohisnivel. Samaan syssyyn otettiin myös verikokeet, joissa ei ollut mitään poikkeavaa. Kun vartti oli kulunut, mentiin takaisin maneesiin ympyrälle. Liike parani jonkin verran. Tupamäkikin kävi kehumassa hevosta ravuriksi.

Päätettiin hoitaa oikea takavuohinen. Ensin neiti sai humautukset naamaan, ensimmäistä kertaa elämässään. Sillä oli melko huono viinapää ja se alkoi nuokkumaan heti. Takavuohiseen pistettiin kortisonia, toimenpiteen tamma antoi hoitaa hyvin. Samoihin rauhottaviin raspattiin hampaat, eikä siellä hirveämmin piikkejä ollut.



Päästiin lähtemään kahden aikaan kotiin! Nyt tamma viettää saikkua kaksi viikkoa, jonka jälkeen pikkuhiljaa jatketaan treeniä, toivottavasti entistä ehompina.

1 kommentti:

  1. Jos kelpaa, niin oon tehny sulle bannerin. Osoite:
    http://heppailuajakeppailua.blogspot.fi/p/bannerit_24.html?m=1

    VastaaPoista