tiistai 27. elokuuta 2013

169# Justiinan uusi, ärsyttävä tapa

Meillä kevyempi jakso sen kun jatkuu. Yksi päivä kävin tammaa taivuttelemassa kentällä, mutta eihän se oikein mihinkäänpäin taipunut, kun ei olla kentällä tosissaan treenattu ties milloin. Puolen tunnin aikana sain kuitenkin muutaman hyvän pätkän käynnissä ja ravissa, joten siihen oli hyvä lopettaa. Yritän nyt välttää ratsastusta, sillä jos vika löytyy etupolvesta, ei ainakaan ratsastus asiaa paranna.


Lenkit ajaen ovat myös jatkuneet. Äiti ajaa ponilla edellä ja minä Justiinalla takana, Justiina hakkaa turpaansa äitin olkapäähän ja minä vedän hevosta kaikin voimin vastaan, kun sillä on ihan liikaa menohaluja. Ei siis tee Justiinan mielelle mitenkään hyvää tämä kevyempi liikutus, mutta pakko jatkaa klinikkaan asti, sillä en halua sitä lopullisessti hajottaa.

Käytiin ajamssa tänään taas seitsemän kilometrin lenkki, kolme kilometriä taas kävellen. Alussa Justiinan ravi on melko huonoa, mutta se paranee kun tamma hetken juoksee. Nyt kun ollaan käyty aina ajamassa tiellä missä on huono pohja ravata, mutta hyvä kävellä, niin Justiina on keksinyt itselleen uuden tavan. Aina kun ruvetaan kävelemään, se kävelee hetken nätisti. Sitten alkaa ohjien nyhtäminen ja kun se saa ohjan nyhtästyä, niin se käyttää tilaisuuden hyväkseen ja lähtee raviin. Kun taas saan sen himmattua käyntiin, se nyppää uudelleen ja lähtee. Tätä se jatkaa koko kävelymatkan ajan, onneksi kuitenkin välillä kävellen ihan nätisti.


Hevonen ei omasta mielestään ole kipeä mistään ja se haluisi juosta lenkillä liiankin paljon, menohaluja on ja laitumella rallittaa vähän väliä. Onneksi kuitenkin klinikka on jo ensi viikon tiistaina, Laukaassa Tupamäen vastaanotolla. Saadaanpahan selvyys tähän asiaan. Jospa Justiina sitten juoksisi ne klinikkarahat takaisin, kun saadaan jalat kuntoon!

3 kommenttia:

  1. Meillä tekköö miun 8v suomentamma aivan samaa,tosin aina jotain sählännyt jos ei päässyt riittävän lujaa, mm. ennen puri ohjia poikki.. Siis lenkillä,jopa pikku hölkkäravissa yritti.. Ja käyntiähän sillä ei voi mennä kuin huonolla alustalla, ellei sitten ole todella hyvä päivä tempperamenttisella tammalla :D Tätä teidän blogia seuranneena, voin sanoa että aika samanlaiset tammat meillä :)

    VastaaPoista
  2. Niin ja tuon tamman kanssa ei ole vielä edes starttiin asti päästy :/ Josko ens kuussa sitten.. En uskalla antaa kenenkään muun ajettavaksi,kun pelkään että siitä vasta onnettomuuksia syntyisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, samantyyppistä muuallakin! :D Iteksin ensin atteelin, etten anna kenekään muun hypätätuon kyytiin ja kaksi vuotta sita treenasinkin ilman että muut ottivat ohjat käteen. Annoin ohjat toiselle ja hevonen sai tilaisuuden näyttää kykynsä :)

      Poista