keskiviikko 18. syyskuuta 2013

173# mäkitreeniä

Justiina on palannut treeniin! Se on tuntunut ihan hyvälle, muttei mitenkään erittäin hyvälle. Innolla se on treeniin lähtenyt, eikä vaikuta kipeältä mistään. Jalat ovat täysin sulat ja tamma ravaa suhteellisen hyvin. Käytiin tänään kiipeilemässä mäkiä. Matkaa tuolle lenkille tule lähemmäs viittätoista kilometriä. Ravia siitä tänään menimme kymmenisen kilometriä ja kävellen lopun viisi. Tahdoin saada mäistä kaiken irti ja mentiin ne kävellen. Hevoset joutuivat käyttämään kunnolla takapuoltaan! Kun käännyttiin takaisin, mäet kiivettiin niin reippaasti että tuskin oli kovin rankkaa.

Itse en ole yhtään kävelytystyyppiä, vaan yleensä tykkään treenata pelkällä hölkällä. Kuitenkin nyt minusta on paljastunut uusi puoli, sillä oli tosi rentoa ja lunkia kävellä vaan! Miten te tykäätte treenata, oletteko enemmän hölkän puolesta vai kävelytättekö paljon? Kiipeättekö mäet mäkitreenissä käynnissä vai hölkässä?


Justiinan kengät ovat kuluneet ihan loppuun. Kengittäjä pääsee vasta ensi viikon maanantaina laittamaan jalat, jolloin laitetaan myös pohjalliset. Toivottavasti se vielä muutaman päivän noilla talsisi. Kun on uudet kengät jalassa, käydään ajamassa ensimmäinen hiitti saikun jälkeen, varmaankin ensi viikonlopusta.

Olen jo katsonut sarjatarjontaa ja tiedänkin, milloin Justiinan starttiin ilmoitan, minähän olen siis nykyisin hevosen nimellinenkin valmentaja!



3 kommenttia:

  1. Meillä kävellään paljon, ja ns. hölkkää mennään lähinnä vaan ratsastuslenkeillä. Muilla lenkeillä reipasta hölkkää/hiitti tai vetoja tai sitten kävelyä. Talvisin vielä enemmän kävelyä hangessa ja autonakselikärryillä.

    VastaaPoista
  2. Meillä paljon hölkkää sekä tietyt pätkät kävellen, usein hevonen päättää itse vauhdin. Joskus tosin tulee mentyä ihan vaan kävelylenkkejä. Mäet mennään yleensä juosten, jos mahdollista.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin talvella kävelytetään paljon hangessa ratsastaen! Justiina on nyt vasta rauhottunut kärryjenkin edessä siten, että voin kuvitella kävelyttäväni sitä :D

    VastaaPoista