torstai 22. elokuuta 2013

167# rennompaa meininkiä!

Justiina sai viettää startin jälkeen kolme ansaittua vapaata, jotta se palautuisi kunnolla. Vaikka oikeasti se ei ollut moksiskaan startista, taaskaan, se sai vähän lepäillä. Justiina palauttelee itsensä paremmin tarhassa itsekseen liikkuen kuin minun liikutuksessa, sillä se häslää niin paljon muuta. Tarhassa se ravailee, laukkailee ja kävelee paljon ja rennosti.

Neiti palasi normaalisti töihin eilen. Tai no normaalisti, kevyellä laskulla. Kävin sen kentällä juoksuttamassa. Justiinan liike on niin maanmyötäistä ja takajalat ovat tosi laiskat, joten asettelin ympyrälle kaksi puomia, jotta se joutui käyttämään vähän itseään ja katsomaan askeliaan. Juoksutin kaikki askellajit läpi, myös laukan, jonka Justiina nosti nätisti maiskutuksesta.

Tänään vuorossa olikin ajoa. Ollaan nyt ruvettu liikuttamaan hevosia siten, että äiti ajaa Paavon ja itse ajan Justiinan, niin saa kätevästi molemmat kerralla ja molemmilla seuraa! Ensimmäistä kertaa yli vuoteen pistin normaalit suitset päähän, ilman lappuja siis ajolenkille. Pihastakin päästään omin avuin lähtemään aika hienosti. Ajettiin seitsemän kilometrin lenkki, josta noin kolme kilometriä käveltiin huonon pohjan takia. Justiina alkaa könkkäämään aina vasemmalle kääntyvissä mutkissa, joten uskon nyt, että etupolvessa voi olla jotain vaivaa. Kotimatka tultiinkin edellä ja päästelysuoralla ei ollut mitään ohjattavuutta hevosessa kun se tahtoi vaan mennä, mutta himmasi heti suoran päässä oma-aloitteisesti. Kotipihassa päätin kokeilla hevosen kääntyvyyttä, kun en ole sitä ties millon pihassa kääntäny valjastuspaikalle, vaan aina irroittanut valjaat ja kärryt sen vapaana ollessa. Pienessäkin tilassa tamma kääntyi tosi asiallisesti! Pikkuhiljaa tuntuu, että Justiina on alkanut aikuistua myös näissä ajohommissa.




Huomenna äiti varaa klinikalle ajan, mutta koulun takia on vain harvoja päiviä mitkä sopivat yhteen iskän kanssa, joten toivotaan että ensi viikolla ainut yhteinen päivä käy klinikalle! Saadaan sitten varmuus siihen, onko jaloissa jotain vai ei. Kuitenkin sinne asti Justiina on kevyemmällä liikutuksella!

Tamma on yhä edelleen ulkona päivät ja yöt ja tuntuu viihtyvän. Kylmimmillä ja sateisilla säillä olen sille yöksi heittänyt loimen päälle, mutta ihan tyytyväinen se on ollut. En ajatellut sitä ottaakaan sisään ellei keli nyt jotenkin radikaalisti muutu huonompaan. Tammalla on kuitenkin iso laidun ja metsää suojana. Onko teillä vielä hevoset yötä ulkona?


Jos teillä on jotain toivomuksia mistä kirjoittaisin postauksen tai millaisia postauksia haluaisitte, niin kertokaa! Olisi kiva taas muutama erikoispostaus tehdä :)

3 kommenttia:

  1. Täällä vielä suokit ja ponit ulkona yöllä, löytyy katos kyllä mihin pääsee tuulen / sateen suojaan ja hyvin pärjäävät :)

    VastaaPoista
  2. Se banneri on nyt osotteessa heppailuajakeppailua.blogspot.fi
    Terkuin: Minttu

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista