torstai 13. joulukuuta 2012

86# käytöstavat haussa

Justiina on ollut monta päivää tosi äkänen, enkä tiedä mistä se johtuu. Aina kun meen morjestamaan sitä karsinassa, niin se vetää korvat luimuun ja yrittää purra. Sisko harjasi sitä yksi päivä ja se oli yrittänyt potkaista.

Hepat on siis karannut nyt viikon aikana kolmesti, ja koska meillä on myös ori, se on hieman vaarallista. Viimein ne eivät saaneet tarhata kuin valvottuna, eli liian vähän, joten laitettiin Paavo ja Justiina sitten pihattoon melkein vapaalle heinälle. Siellä ne saa kulkea ulos ja sisään miten haluaa, joten uskon, että siellä ne ovat tyyväisempiä.

Toissapäivänä Justiinalla oli tosi kiukkupäivä, joten juoksutin sen kentällä hangessa ennen ratsastusta. Virtaa riitti polkea menemään ja heti kun pääsin selkään, aloitin laukkatehtävillä. Laukattiin ainakin parikymmentä minuuttia. Laukattiin siten, että isolle kentän levyselle ympyrälle neljä pienempää volttia ison ympyrän sisään. Kun sain heppaa kuulolle, laukattiin kokonaista ympyrää rauhassa. Molempiin suuntiin tehtiin näin, jonka jälkeen aloin tekemään ravissa perusjuttuja. Itse harjoittelin harjoitusravissa istumista ja tehtiin kaksi pysähdystä ja suoraan raviin ympyrältä. Nämä alkoivat loppuajasta sujumaan ja loppukäynit käveltiin rennosti kotiin.

Tänään taas käytiin ajamassa. Hölkättiin kahdeksan kilometrin lenkki puoleen tuntiin. Lunta oli suunnilleen 30 senttiä, joka antoi oman vastuksen, kun hevonen juoksee hangessa ja vetää kärryjä. Matkalla olikin paljon pelottavaa, puukasoja, metsäkone ja kaksi autoa sekä loppukäynneillä ohi ajoi kuorma-auto. Mistään ei sanottu mitään, hienoa! Minulla oli mukana Lumia puhelin, joka mittasi erilaisia asioita. Keskinopeus oli 3.50, johon siis sisältyi alku- ja loppukäynnit ja kaksi kävelypätkää. Maksimivauhti oli 27,9 km/h ja keskivauhti oli 15,6 km/h. Mielestäni ihan kivoja aikoja lumiselle tielle! :)


1 kommentti:

  1. http://m-pikkujuttuja.blogspot.fi/2012/12/yritetaan-yritetaan-kun-en-vielakaan.html

    VastaaPoista