sunnuntai 2. syyskuuta 2012

61# kiitolaukkapätkiä

Perjantaina lähdettiin Emilian ja Paven kanssa maastoon. Molemmilla näytti olevan virtaa, sillä käyntikin oli hakusessa alussa. Huomaa että Justiina on oppinut harjoituslaukan, sillä se laukkasi Paven vieressä ponin ravatessa! Ravattiin kilometri, laukattiin hiljaa 1,5 kilometriä, täysiä toinen 1,5 kilometriä. Tässä välissä otettiin välikäynnit, ravattiin kilometri, käännyttiin ympäri, yksi puolen kilometrin laukkapätkä ja loppuravit sekä käynnit. Kerrankin normaalia rankenmpi maasto, ja Justiiina oli ihan litimärkä hiestä. Pestiin hepat lämpimällä vedellä ja ne pääsivät talliin iltaruoille.


Yötä hepat viettävät vielä ulkona, kun sitä vihreää vielä laitumella on. Toki iltaisin laitumellekkin kärrätään lisäheinää, mutta yleensä ne on jäänyt syömättä, kuka nyt kuivaa heinää söisi kun vihreääkin on tarjolla?

Eilen oli neidillä vapaa, sillä itse juhlin synttäreitäni, täytin 17 ;)

Tänään käytiin siskoni kanssa maastossa Justiinalla ja Maisella. Hän halusi ratsastaa pitkästä aikaa Justiinalla. Menttiin taas sama lenkki kuin viimeksi, paitsi jätettiin loppupätkä pois. Eli ravattiin kilsa, kolmen kilomnetrin laukka, loppuravit ja käynnit. Justiina ei paljoa kyttäillyt ja laukkasi kovaa. Siskoni mielestä vähän liiankin kovaa, mutta neiti pysyi kuitenkin käsissä ;) Hepat sai vielä pesun ja loimet päälle laitumelle, koska yöksi on luvattu sadetta, ja sitä ripottelikin tasaisin väliajoin.


Huomista pitää miettiä, mitähän sitä Justiinalla tekisi? Vaihtoehtoja on juoksutus, esteitä tai ajo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti