torstai 20. syyskuuta 2012

64# torstai

Heräsin herästyskellon pirinään varttia vaille kuusi, mutta painoin torkkua. Jatkoin nukkumista niin pitkään, kunnes tajusin, että kello on jo 10 yli kuusi ja oli lähdettävä valmistautumaan töihin. Vedin hiukset ponnarille, söin aamupalan ja lähdin kväellen terveyskeskusta päin.

Koko päivän laskin tunteja työpäivän loppumiseen ja siihen, että pääsisin näkemään Justiinan kahden iltavuoron jälkeen, jolloin en ole tallille päässyt. Viimein kello oli kaksi ja pääsin kotiin. Kotona käynnistin ensimmäisenä tietokoneen. Sen käynnistyessä viikkasin pyykit ja lakasin eteisen lattian sekä kävin katsomassa keittiössä kasvavaa tiskivuorta. Kuitenkin tietokone käynnistyi ja facdebook veti puoleensa.

Olin sopinut Emilian kanssa tallille menoajaksi kello neljän, joten lähdin ennen puolta neljää käymään kirpputorilla, josko sieltä löytyisi mitään kivaa. Ja löytyihän sielä, kaksi paitaa ja hintaa tuli 1,20 e! Kirpputorilta ajoin tallille ja olin tallilla vähän jälkeen neljän. Heitin tarhahevosille heinää.

Moikkasin Justiinaa ja otin sen tarhasta. Katsoin sen liikken tarkkaa, sillä se onnahti viime perjantaina ajon jälkeen. Kuintekin lauantaina ratsastuksessa ja ratsastuksen jälkeen se oli puhdas. Maanantaina taas ontumista oli hieman havaittavissa. Jaloissa ei turvotusta tai lämpöä, eikä ontumaa näkynyt. Pistin sen kiinni ja harjasin tämän mutakerroksen irti, jota oli kyllä ihan riittävästi! Heitin valjaat niskaan ja jätin Justiinan seisomaan valjastuspaikalle kun hain Paavon. Harjasin Paavon ja varustin sen. Jatkoin Justiinan varustamista odotellen Emiliaa.

Emilia saapui paikalle 20 vaille viisi. Lähdimme heti maastoon. Istahdin kärryille, peruutin vähän matkaa ja käänsin. Onnsitui omin avuin. Käveltiin pidemmät alkukäynnit kuin ikinä, kilometrin verran. Hölkättiin, matkalla tuli vastaan kaksi autoa ja hevonen, puukasoja ja metsureita. Matka sujui hyvin. Hölkättiin 3 kilometriä ja käännyttiin takaisin. Justiina meni takaisinpäin edellä. Otettiin viimeisellä suoralla reipas pätkä ja ravi oli silmiä hivelevää. Hidasta hölkkää ja loppukäynnit. Justiina oli erittäin hyvä, ei ohjillekkaan painanut pahasti!

Maneesin kohdalla oli kaksi hevoskoppia ja lastenvaunut, joita heppa kyttäsi. Rvattiin näistä ohi ja ravattiinkin pihaan asti. Pihassa seis, kärryt irti. Heppa seisoo vapaana, kun vien kärryt pois. Valjaat pois, heppa vapaana. Suitset pois ja riimu päähän, nyt lähtee Justiina etsimään heinäkasaa. Vielä kiinnitän neidin kaksinpuolin kiinni ja juotan sille kaksi ämpärillistä lämmintä melassivettä. Tällä kertaa maistuu! Justiina ei hionnut, joten se pääsee ilman loimea taputuksien kera tarhaan.

Heitän hevosille iltaheinät ja vedet. Huikkaan hepoille heipat ja päristelen menemään skootterilla. Matkalla kaupunkiin mietin, millaisen postauksen teen ja päädyn vähän erilaisempaan.

Kotiin päästyäni vaihdan vaatteet ja lähden kävellen kauppaan, jossa tulee vastaan kaverini. Ostetaan kakkuainekset ja tullaan luokseni leipomaan kakku, koska huomenna on viimeinen päivä töissä. Päätän samantien leipoa sämpylöitä. Nytr sämpylöiden haju houkuttelee sen verran, että taidan lähteä niitä syömään. Mitäs tykkäsitte tälläisestä postauksesta?

Tallin seinä on ihana näin syksyisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti