maanantai 3. syyskuuta 2012

62# syksy

Sadetta, tuulta, kuraa, sitä se syksy on. Syyskuu vaihtui ja heti pamahti tälläiset säät. Tänäänkin satoi kaatamalla melkein koko ajomatka tallille. Sisällä odottelin sateen loppumista puolisen tuntia. Kävin sadetakki päällä heittämässä tarhahevosille päiväheinät- ja ruat. Menin sisälle odottelemaan taas, mutta sade vain jatkui. Menin talliin ja siivosin tallin, heppojen karsinat ja satulahuoneen. Edelleen satoi vettä kaatamalla, mutta otin Justinan ja varustin sen sisällä. Harjasin sitä yli puoli tuntia ja odotin sateen loppua. Ei se loppunut..


Kävelymatka maneesille oli märkä. Hevonen ja ratsastaja valuivat vettä. Onneksi saamme käyttää maneesia ja siitä iso kiitos Sannalle! Maneesissa päästin Justiinan kävelemään vapaana, kun kokosin itse esteitä. Kerran se meinasi lähteä varusteet päällä piehtaroimaan, mutta muuten käveli itse uraa pitkin alkukäyntejä. Kiipesin selkään ja tehtiin käynnissä kahdeksikkoa, asetusta ja suoristusta. Meni suht ok, mutta Justiina oli vähän ''tuolla on pikku-ukkoja'' tuulella, joten maneesin nurkissa piti kulkea lapa edellä ja pää nurkkaan kytäten. Ravattiin pelkät pitkät sivut, käveltiin kyhyet ja haettiin rentoutta. Vasen laukka oli aikalailla kaahotusta, mutta loppua kohden parani. Oikea laukka nousi käynnistä ja oli todella hyvää ja rauhallista, niinkuin yleensäkin.

Alettiin hyppäämään aluksi 40 cm ja 60 cm pystyjä ja tuntui, ettei Justiina ota esteitä tosissaan, vaan teki niille ihme hyppyjä. Nostin toisenkin esteen 60 cm korkaksi ja hypättiin ympyrällä molempia ja alkoi sujua. Toisen esteen nostin lopuksi 80 cm korkeaksi, ja ajattelin, että kerran mennään ja jos puhdas, otetaan enää pikkuselle esteelle hyppy. Meni super hyvin, enkä olisi uskonut että Justiinasta löytyy edes ponnua pompata! Joten, tyhmänä menin uudestaan saman, ja pudotushan sieltä tuli. Otettiin vielä hyvänmielen hyppy ja lopetettiin. Laskin molemmat puomeiksi ja ravattiin loppukäynnit niillä. Yhtään kieltoa ei esteille tullut, mutta Justiina kielti puomille. Kuitenkin puomeistakin päästiin yli ;)

Neiti meni sisälle kuivattelemaan siksi aikaa, että liikutin muut hevoset. Sen jälkeen se pääsi takaisin tihkusateeseen laitumelle, loimi päällä.

Syksyn aiheeksi nousi tänään ruokinta. Justiinalle lisättiin ruokintaan biotiini, muuten mennään melko samalla kuin viime talven, mutta ruokamäärä on vähän pienentynt, kun neidin maha on vähän kasvanut. Liikunnan lisäännyttyä luulin sen laihtuneen, mutta koko aika tulee vaikeammaksi laittaa satulavyö kiinni!


Eilisella maastolenkillä lähti kenkäkin irti, onneksi saadaan kengittäjä jo keskiviikoksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti