keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

51# tulevaisuuden ammatti?

Vaikka blogi on pitänyt melkein kaksi viikkoa hilaiseloa, emme me ihan toimettomana ole olleet! Viime viikolla Justiinalle tuli postissa uusi satula, tällä kertaa sellainen, joka oikeasti istuu, joten pääsimme ratsastamaan. Samantien pääsi satula testiin, ja hyvin toimi, vaikka keventäessä ärsyttävästi nitiseekin. Pääasia että hevoselle istuu.


Keskiviikkona, viikko sitten ratsastin Justiinan maneesissa ja ajattelin sen näkevän joka puolella mörköjä, sillä maneesisa ollaan käyty viimeksi varmaan kuukausi sitten. Mutta ei, Justiina mennä pohotti ympäri maneesia tosi nätisti, ei mitään ongelmaa, ei mitään pelkäämistä. Muutaman kerran mentiin puomeja ja nekin mentiin suoraa yli. Laukkaa Justiiina ei jaksanut ylläpitää vaan kokoajan piti ratsastaa eteenpäin. Jos lopetti ratsastamisen, niin takapää tippui raville. Kohtuuhyvä ratsastuskerta kuitenkin!


Koska Justiina oli ihana, innostuin perjantaina uudelleen ratsastamaan. Mentiin tällä kertaa kentällä ja treenattiin laukkaa paljon! Kentällä laukkakin pyöri paremmin. Loppuraveissa Justiina päätti ottaa säpsyt jostain ja tulin sitten ensin aitaa päin selästä alas ja suoraan perseelleen maahan, ai että tuntu hyvälle. Takasin selkään, hetki ravailtiin ja lopuksi pujoteltiin pelkän pohkeen avulla. Lauantaiaamuna en meinannut päästä sängystä ylös, koska koko selkä oli vetänyt jumiin! Ja viikonloppuna oltiin kunkkareissa Lauran kanssa, Laurakin yhtä rampana hevosen juostua hänen yli edellisenä iltana.

Eilen lähdettiin Paavon ja Emilian seuraksi maastoon ja vedettiin kolmen kilometrin kiitolaukkapätkä, hanutettiin niin tyäysiä kun hepoista lähti! Palauteltiin hetki ja mentiin kentälle. Meillä oli Noora mukana kuvaamassa ja nostelemassa puomeja, joten päätettiin hypätä. Ensimmäinen hyppy suju hyvin, kun Justiina pudotti 30 cm korkean esteen! Ensimmäisen esteen jälkeen neiti innostui ja veti täysiä esteille päin ja laukatkin nousi käynnistä. Hypättiin estettä muutaman kerran molemmista suunnista esteen ollessa korkeimmillaan 60 cm! Siitä taitaa tulla vielä estetykki ;) Estetreenien jälkeen Justiina sai vielä kunnon pesun.


Ötökät on syöny Justiinan täysin, eikä Helosan pysy inolla pitkää eikä tunnu parantavan haavoja, joten kävin tänään ostamassa TervaSprayta ja ötökkähupun. Näytti tisseistä ötökät kaikkoavan kun sprayta suihkutti, hyvä niin! Ötökkähuppu oli tosi pelottava. Laitoin sen Justiinan päähän ja ensin Justiina seisoi paikallaan hetken. Sitten se lähti eteenpäin, pöris, astu toisen askeleen ja peruutti varmaan kymmenen metriä! Pöristen se jäi syömään, toivottavasti auttaa edes vähän ötököihin nämä aineet!

Estetrreeneistä tulee kuvia kunhan ne san itselleni, malttakaa odottaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti