maanantai 28. lokakuuta 2013

179# lumi tuli lumi suli

Viime viikolla satoi tännekin lumi ja siinä sitten oltiin paniikissa mitenkä liikutukset onnistuu kun hevoset kesäkengässä. Vaikka Outi kirjoittikin hyvän postauksen juuri hokkikenkään siirtymisestä, ajattelin, ettei se talvi vielä tule. Piha meni aikalailla jäähän samantien ja muutenkin kaikki treenireitit, joten luisteltiin maneesiin joka toinen päivä tekemään ratsuhevosten juttuja. Viimesenä lumisena päivänä ei ollut enää liukasta, joten kävin ratsastaen naapurin hevosen kanssa pitkän kävelylenkin. Oli seuraavana aamuna ihana herätä vesisateeseen ja siihen, että maa ei ole enää valkoinen. Hiittitaukoakin tuli reilu viikko. Treenit ovat jatkuneet lumien sulamisen jälkeen normaalisti.


Hiitillä tuli käytyä lauantaina, jolloin ajoin taas hiittikärryistä, sillä en hallunnut kurata kilpakärryjä. Sopivasti satoi kaatamalla vettä, kun saavuttiin radalle. Olen onnellinen, että viime keväänä hommasin kunnon ajohousut, jotka pitävät kunnolla vettä. Aiemmin oli aina haarukset läpimärät keväisin ja syksyisin sekä vesisateella, kun trikoohousut ei tunnetusti vettä pidä. Radalla oli meillä mukana pikkuapulaisia, Minea 2 v ja Milla 4 v, jotka vähän putsasivat kavioita ja harjasivat tammaa. Pari vuotta takaperin en olisi voinut kuvitellakaan antavani kenenkään nuoremman koskeakaan hevoseen, niin se vanhentuu ja viisastuu. Kuitenkin, asiaan.


Ajoin lämmityksen taas samalla toimivaksi huomatulla kaavalla, eli kuusi kierrosta hiljaista hölkkää sekki auki. Neiti hölkkäsi täysin puhtaasti, ravissa ei ollut mitään valittamista ja se tuntui vertyvän nopeammin kuin aiemmin. Justiinalla oli virtaa taas enemmän kuin ennen, viikon hiittitauon johdosta luulisin. Lämmityksen jälkeen taas varikolta hakemaan hanskat ja laittamaan sekki kiinni. En vieläkään tajua, että nyt on syksy jo pitkällä ja ilman hanskoja ei pärjää, vaikka niin joka kerta kuvittelen. Justiina tajuaa aina sekin kiinni laittamisen jälkeen että nyt mennään. Se alkaa heti varikolta lähtiessä sipsuttamaan ravia ja kilpasuuntaan käännyttäessä ei enää paljon auta pidätellä. Voisin taas vaan hehkuttaa hevosta, se tuntui aivan miljoonalle hiitissä. Vähän se painoi taas sisälle, muttei pahasti. Kaarteet se juoksi yhtä hyvällä ravilla kuin suoratkin ja maalisuoran se lenteli omaa vauhtiaan.

Hiitti oli taas niin onnistunut, että me startataan sunnuntaina Jyväskylässä! Odotukset ovat korkealla, ja koska lähtö on Justiinan ensimmäinen autolähtö, se lisää jännitystä entistä enemmän. Toivon vaan, että Justiina juoksee ravia, ja se on paljon toivottu.

1. lähtö klo 17:37 Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m Etus. Suom. synt. Raviliiga -lähtö enintään 140 e. P. 600 e.
#Hevonen / OhjastajaMatka:rataAutoennätysTasoitusennätysVoittosumma
1Tähti-Suvi  /  Terho Rautiainen2100: 138,7ke45 €
2Piskon Onni  /  Kari Masalin2100: 239,3ke100 €
3A.T. Eka  /  Harri Kotilainen2100: 339,3ke110 €
4Sirkkon  /  Teemu Okkolin2100: 440,5ke0 €
5Carda  /  Erkki Soininen2100: 541,3ake39,1ke80 €
6Willen Vappu  /  Hannu Pelkonen2100: 640,2ke84 €
7Noitin Nopsa  /  Jani Ruotsalainen2100: 742,9ke0 €
8Säpin Tytinä  /  Heikki Mikkonen2100: 838,9ke110 €
9Minttorilla  /  Urho Kuhanen2100: 939,0ke90 €
10Triinu  /  Hannu Torvinen2100: 1037,5ke45 €
11Hallan Tähti  /  Ilkka Martikainen2100: 110 €
12Tekaisu  /  Henri Bollström2100: 120 €

Kysyisin vielä, millainen treenilenkki Jyväskylässä on? Onko se kuinka pitkä, lenkki vai kääntöpaikalla oleva? Mietin tällä hetkellä Justiinan lämmitystä, se kun tarvitsee pitkän lämmityksen ja mieluiten sen kävisin ensin ajamassa metsälenkillä ennen radalle menoa!

9 kommenttia:

  1. Noniin, tsemppiä teille! (: Onneksi noissa ensikertalaisten lähdöissä on autolähtöharjoitus (:

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Onneksi :D Miten teillä meni ensimmäinen autolähtö? :)

    VastaaPoista
  3. Onnea starttiin, naapurin suomentamma on myös siellä joten ehkä minut näkee myös siellä,tulen kyllä moikkaamaan jos näkyilee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tervetuloa moikkaamaan, mieluiten startin jälkeen kun ennen sitä kaikkea häslinkiä :)

      Poista
  4. Niin ja hyvin se menee,tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  5. Samoissa pirskeissä nähhään! Tsemppiä! Killeriltä löytyy pieni reenilenkki mehtästä olikihan se nyt a-katoksen vierestä lähtee, en muista pituutta mutta hyvin siellä saa kynnettyä ilman että hevonen hirveesti hiileentyy

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista