sunnuntai 6. lokakuuta 2013

175# satsaamaton hiitti

Meillä on alkanut taas kunnon hiittivalmennus. Justiinan kotona liikkumiset on minimissä ja treeni koostuu oikeastaan hiittaamisesta. Nyt ollaan menty muutama viikko siten, että hiitti, kaksi vapaata, kotitreeni ja hiitti! Justiinalla on edelleen iso laidun käytössään, jossa se liikkuu todella paljon. Justiina palauttelee itsensä hiitistä paljon paremmin vapaasti laitumella, kuin esimerkiksi ratsastaen.


Muutamana päivänä olen hieronut tamman läpi itse hierojan ohjeiden mukaan ja ainakin kaula tuntuu olevan hiemn jumissa, muita jumikohtia en itse amatöörinä ole löytänyt. Kaulaa hierottaessa Justiinan ylähuuli venyy venymistään ja näkee, miten se nauttii!

Olen ollut todella pettynyt Justiinan otteisiin muutamalla hiitillä, jolloin se on vaivoin juossut 1.50 vauhtia takapää satsaten omaa kuviotaan. Tästä tuohtuneena tein tänään muutaman muutoksen hiittiin. Ajoin ensin lämmitystä todella hitaassa hölkässä kuusi kierrosta sekki auki, kun aiemmin olen lämmittänyt neljä kierrosta reippaasti sekki kiinni. Tämän jälkeen käytiin katoksilla vetäsemässä sekki kiinni, kiristäen sitä kolme reikää viime kerrasta. Sitten taas radalle, jossa traktori lanasi takasuoralla. Takasuoralle kilpailusuuntaan hölkättiin hidasta hölkkää, traktorista sitten lähdöt reippaaseen vauhtiin. Ja voi että, jo sadan metrin reippaan juoksun jälkeen pystyin sanomaan, että Justiina on täällä taas!

Kaksi kierrosta Justiina meni täysin puhdasta ravia, ilman mitään satsailuja. Se juoksi paineissaan, kertaakaan ei tarvinnut käskeä, ainostaan pidättää. En antanut juosta sen mitä se olisi halunnut mennä, vaan pidin koko matkan kiinni kun toinen puksutti menemään. Nyt kaksi kierrosta meni 1.48 vauhtia helpolla tyylillä, kun viimeksi se 1.50 vauhti tuli takapää satsaten. Jos nyt kaikki alkaisi taas järjestyä ja kohta pääsisi taas starttirytmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti