maanantai 22. heinäkuuta 2013

159# juvan startti

En kerennyt tulla kirjoittelemaan aiemmin perjantaisesta Juvan startista, sillä vietin viikonlopun kavereiden kanssa festareilla. Justiinakin on saanut viettää lomaa nämä päivät, mutta tänään palautan sen ruotuun ja käyn ratsastelemassa sen kentällä.

Varmaan useimmat ovat jo käyneetkin katsomassa Hippoksesta, miten tamman juoksu meni. Kuitenkaan, kirjaimet eivät taaskaan kerro kaikkea! Justiinalle laitetttiin lämmitykseen kitarauta ja leukalenkki ja nyt otettiin myös vakiovarusteeksi polvisuojat. Sekki jätettiin melko löysälle. Mika ajoi kolme kierrosta lämmitystä, rauhallisesti vasten kilpailusuuntaan. Lämmityksestä pois tullessa Mika naureskeli, että hevonen juoksee ensimmäisen kierroksen ihan puujaloilla, ennen kuin lämpeää. Kuitenkaan se ei ontunut, kaikki hyvin starttia ajatellen. Tamma kopin perään seisomaan ja kärryt pois perästä. Taas oli mukavaa riehumista tiedossa kolmoslähtöön asti.


Kun kuulutettiin lähtöön aikaa 2 minuuttia, otettiin tamma vasta kopin perästä pois, jottei se kerää turhaa energiaa. Varikko oli tosi ahdas, eikä siellä tiennyt kuka ohittaa mistäkin suunnasta ja kokoajan oli törmäykset tosi lähellä. Esittelyn ja bruuvin tamma veti taas hienosti, ja hölkkäsi lähtöön asti. Voltissa se osasi pyöriä kuin vanha kokelas ja lähti ravilla matkaan. Justiina jäi toiseen sisälle ja kärkikolmikko lähti karkuteilleen, tamma jäi tosi paljon jälkeen. Takasuoralla neiti alkoi ottaa vauhtia ja saada kärkiporukkaa kiinni, loppusuoralla se oli jo tosi lähellä niitä ja tajusin, että täähän on ainakin varma nelonen! No, ei se ollut, 30 metriä ennen maalipaalua tamma hyppäsi laukalle!




Harmiteltiin startin jälkeen maalilaukkaa, mutta ei petytä siihen, sillä tamma oli sekä minun, että Mikan mielestä parempi kuin koskaan aiemmin! Eikun seuraavaa starttia kohden, joka onkin meidän kotiradalla!

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää meno! Varmasti laukatkin karisee pois, kun Justiina saa rutiinia ja startteja alle :)

    VastaaPoista
  2. Harmi, että tuli laukka, mutta uutta matoa vaan koukkuun :)

    VastaaPoista