tiistai 16. heinäkuuta 2013

158# ontuuko, eikö onnu...

Viikonloppuna ei päästy poistumaan omalta tontilta, kun naapurissa oli aluekisat. Joten, me treenattiin kotona. Lauantaina oli vuorossa kiitolaukkapeltoilua ilman satulaa, joka oli ensin tosi hauskaa, kunnes siitä tuli Justiinan mielestä erittäin hauskaa ja se innostui viemään ja pukittelemaan. Kuski sanoi tässä vaiheessa pelin poikki ja enää ei kiitolaukattu vaan mentiin hallittua laukkaa ja loppuverkkailtiin ravissa. Justiinalla on tosi hieno ravi pellolla kun se joutuu nostelemaan jalkojaan heinikossa, melkein kuin joku kansallisen tason kouluratsu ;) Laukkailujen jälkeen tamma oli vielä laitumella pörheänä!


Sunnuntaina kisähalinä oli edelleenkin käynnissä, niimpä juoksutin tamman Carussion hiekkapohjaisessa tarhassa. Pistin sille meidän shireorin näyttelyvaljaat päälle, jotka olivat niin isot, että alle tarvitsi paksun satulahuovan ja romaanin, että ne pysyivät suunnilleen paikallaan. Halusin piuhat kiinni nimittäin jonnekin, jotta neiti käyttää selkäänsä. Juoksutin ensin vasempaan kierrokseen ja tamma oli hyvä. Kun vaihdoin oikeaan kierrokseen, se ontui ensimmäisen kierroksen oikeaa takajalkaa, jonka jälkeen oli taas puhdas. Päästin vielä piuhat irti kokonaan ja tamma veti häntä tötteröllä kuunnellen naapurin kuulutuksia superhienoa ravia!


Eilen oli vuorossa hiittiä. Stressasin koko matkan radalle, että jos tamma ontuukin, miten käy ravien. Justiina oli oikein rauhallinen taas radalle tultaessa, ja rauhallinen myös niin pitkää että päästiin raviradalle kärryjen kanssa. Alkoi heti sipsutus ja piti päästä juoksemaan. Ajoin ainostaan kilpasuuntaan, sillä olen nähnyt sen vertyvän täten paremmin. Ajoin hölkkää viisi kierrosta ja viimeisellä etusuoralla spurtattiin tosi reippaasti Paavon ohi, ennen kuin alettiin kävelemään. Käveltiin puolisen kierrosta, polvisuojat oli tippunut vuohisiin, ne napattiin pois ja jatkoin hiitin ajolla. Itse hiitissä Justiina laukkasi kahdesti lyhyesti, mutta silti olin tyytyväisempi hiittiin kuin pitkiin aikoihin. Suorilla tamma otti ihan älyttömän hyvin ravia, kaarteissa tarvitsi tosi paljon tukea! Hidastettiin hiljaiseen raviin ja Justiina könkkää vasenta takasta. Huusin siskolle, että tulee aukaisemaan sekin, jonka jälkeen jatkoin ravaamista. Ei enää ontumista. Hölkkäsin kierroksen sekki auki ja Justiina meni hyvällä tyylillä, pää polvissä, ilman ontumista. 

Justiinalla on nyt kolme starttia vähään aikaan putkeen, jonka jälkeen varaan sille klinikalle ajan hampaiden hoitoon, sillä yksi aiemmin poistettu hammas taitaa painaa suussa kiinni otettaessa. Hierojaakin mietin, jos selkä on jumissa, jonka takia se takasia könkkää. Huomenna tai ylihuomenna saadaan uudet kengät jalkaan, jotta kehtaa taas juosta.


Ainiin, ja rupesin miettimään mikä oli vielä asia mikä piti kertoa! Justiina siis on Juvalla startissa :) Taas rata yksi, toivotaan että ravataan!

3. lähtö Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m Hyv. enint. 4-v. 20 m. Lähi-Tapiola p. 0 e + 20 m/ 350 e. enintään 700 e P. 200 e.
#Hevonen / OhjastajaMatka:rataAutoennätysTasoitusennätysVoittosumma
1Tähti-Suvi  /  Mika Rautiainen2100: 142,3ke0 €
2Vieheri  /  Eero Hyötyläinen2100: 239,5ke75 €
3Ruudun Eko  /  Henri Bollström2100: 30 €
4Mäkelän Jero  /  Ari Hämäläinen2100: 40 €
5Jojotar  /  Jani Ruotsalainen2100: 535,3ke120 €
6Jalon Tähti  /  Matti Nissinen2100: 60 €
7Pirttilän Huugo  /  Markus Dahlström2100: 741,1ke0 €
8Vivanter  /  Erkki Soininen2100: 837,8ake36,6ke220 €
9Willen Vappu  /  Hannu Pelkonen2120: 141,1ke24 €
10Lorenne  /  Sami Vehviläinen2120: 240,8ke55 €
11Eso Epori  /  Janne Räisänen2140: 136,3ke530 €
12Nikkilän Uljas  /  Sami Ikonen2140: 236,4ake34,9ke360 €

1 kommentti:

  1. Mie olen käyttänyt Tellalla kraniosakraalihoitajaa ja hierojaa. Mehän mentiin pääsiäisenä kärryjen kanssa ojaan, ja Tellalle ei näyttänyt tulevan siitä muita kuin henkisiä kolhuja. Oli kuitenkin jäykkä ym. sen jälkeen, mutta liikkeet puhtaita. Alkuviikosta kävi kraniohoitaja hoitamassa ja sanoi, että takapää on hieman vielä jumissa oikealta (siltä puolelta juuri, josta jalka meni aisan yli) ja se kipu säteilee alemmas jalkaan. En ole itse tätä huomannut ratsastaessa ollenkaan. Otin uusintahoidon kuukauden päähän, ja toivon että siitä olisi apua.

    VastaaPoista