keskiviikko 1. lokakuuta 2014

222# elossa ollaan!

Kyllä me elossa ollaan edelleen, vaikken mitään ole tänne kirjoitellut. Meille kuuluu kohtalaista, kamppaillaan edelleenkin jalkaongelmien kanssa. Välissä päästiin jo ajamaan hölkkääkin muutamaan otteeseen, mutta tamman liike ei minua vakuuttanut, joten uusi klinikkareissu oli edessä. Kaiken lisäksi tarhat menivät mutavellille ja siitä ei Justiinan jalat tykänneet vaan ne turposivat tasasesti tukeiksi.


Maanantaina me siis suuntasimme uudestaan klinikalle. Tamma oli tosi vihaisella tuulella klinikalla, varmaan johtui siitäin, että lähdettin kesken aamuheinien. Se sai syödä kopissa heinää, mutta oli silti korvat luimussa melkein koko klinikkakäynnin ajan. Ensin otettiin tammasta verikokeet, tarkistettiin ettei se ole kipeänä, koska jalat turvotteli. Samalla tarkistettiin myös rauta-arvot. Leena katseli jalat läpi ja sitten lähdettiin taas taivuttamaan tamma.

Nyt taivutusarkuutta löytyi melkein joka jalasta kuten saattoi olettaan, kun jalat olivat tosiaan kunnon tukit. Eniten reagoi sama polvi mikä piikitettiin viimeksi sekä vasen kinner. Nämä kohdat hoidettiin uudelleen sekä lisäksi etusen vuohinen.


Tamman verikokeiden tulokset tulivat eilen ja arvot olivat ok, ei mitään häikkää missään. Mutatarhasta johtuvaa turvottelua se selkeästi siis on, sillä eilisen pakollisen koppipäivän aikana jalat olivat sulaneet täysin.

Nyt ei meillä ole suunta kuin ylöspäin, ensi viikolla aletaan taas ajamaan hölkkää ja katsotaan sitten miten homma etenee!

Hyvä asia Justiinan tauon aikana on ollut se, että se on alkanut syömään. Aiemmin se polki puolet heinistä puruihin ja päiväheiniä se ei tarvinnut, sillä aamuheinistä oli päiväheinien antoaikaan vielä puolet jäljellä. Kopissa se ei syönyt matkan ainaka heinänkorttakaan. Käytävällä ollessaan se pyöri kokoajan joka suuntaan ja raviradalla tärisi, seilasi ja potki kokoajan. Nyt nämä ongelmat ovat jääneet, tamma syö hyvin ja ei ole niin stressiherkkä. Sama stressaaminen alkaa varmaan taas kun kilpakausi alkaa, mutta nyt täytyy nauttia tästä, kun tamma ei stressaa kaikesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti