lauantai 9. marraskuuta 2013

183# arkea kolmen hevosen kanssa

Justiina sai viettää ruhtinaalliset kolme vapaata startin jälkeen. Neljäs päiväkin oli kevyt liikutus, mutta perjantaina käytiin jo normaali lenkki ja tänään hiittasin tamman. Lähdettiin ensimmäistä kertaa matkaan niin, ettei äitini tai isäni ole mukana. Itse ajoin ensimmäistä kertaa koppia hevonen kyydissä. Matka sujui hyvin, kun muistin vaihtaa vaihteet nätisti, jarruttaa keveästi, huomioida kopin käännöksissä ja olla ajamatta kaarretta ja jarruttaa samaan aikaan. Kaverini oli auttamassa kärryjä kyytiin ja kuvailemassa. Muuten reissut varmaan onnistuisivat yksinkin, mutta trailerissa kärrykoukut on niin korkealla, etten jaksa yksin nostaa kärryjä kyytiin.

Justiina oli radalle tultaessa vähän sählä, se taisi luulla että ollaan raveihin menossa. Se väänti sontaa ja tärisi kamalasti, mutta kun päästiin radalle, se oli oma itsensä. Lämmitin sen normaalisti, jossa tamma oli ihan hyvän tuntuinen. Takapää sillä aina välillä satsailee omiaan, mutta askel korjautuukin hyvin. Lämmityksen jälkeen katoksilla sekki kiinni ja kolme kierrosta 1.50 vauhtia. Justiina oli aika kankea ensimmäisen kierroksen aikana, mutta vertyi sitten kilpilusuuntaakin ja viimeinen maalisuora tuli hyvällä tyylillä. Palautuminen hiitistä oli tänään vähän hitaamapaa kuin normaalisti, mutten kuitenkaan huolissani olisi.


Milakin on päässyt jo kahtena päivänä liikkeeseen. Torstaina kävin ajamassa sen ja perjantaina se kävi ratsastaen lenkin yhdessä Justiinan kanssa. Mila on tosi herkkä, rohkea ja hyväajoinen. Se kulkee omalla moottorilla, mutta pysyy käsissä. Ensimmäisellä lenkillä oli hirmu vaikea hahmottaa, että tätähän ei tarvitse vetää yhtäpaljon kuin Justiinaa, jotta vauhti hiljenee. Ratsastaenkaan ei ongelmia ole, aiotaan opetella kuitenkin pohjeavut ratsastaessa.

Mila on tottunut tallinkin menoon hyvin, ainut vaan, että sitä ihmetyttää kun kaurat tulee ainostaan illalla. Toinen mistä se on kummissaan, että ulos lähdetään jo kuuden aikaan aamulla.

Arki on lähtenyt käyntiin kolmen kanssa loistavasti!




2 kommenttia:

  1. miksi pollet saa vain kerrran päivässä väkirehua?

    VastaaPoista
  2. Hevoset syö suht vähän ruokaa, minkä takia se menee yhdellä kerrallakin. Tapa kuitenkin juurtuu niiltä ajoilta, kun hevosia oli enemmän ja kaikki samassa tarhassa, niin oli helpompi illalla ottaa karsinaan ja antaa siellä ruoat kun vahtia ulkona aamuisinkin ettei syö toisten ruokia.

    VastaaPoista