keskiviikko 6. marraskuuta 2013

182# kolme menee siinä missä kaksikin

Tänä aamuna tapahtui se, mitä hehkutin jo viime postauskessa, muten kertonut mikä asia on kyseessä. Lähdimme tyhjän kopin kanssa matkaan kohti Someroa varttia vaille seitsemän. Yhden pysähdyksen taktiikalla olimme perillä kymmenen yli 12. Löysimme perillekin melkoisen helposti. Somerossa meitä odotti nätti, mukavan oloinen tamma.


Hetki juteltiin omistajien kanssa, jonka jälkeen teimme omistajanvaihdospaperit ja pakattiin tamma kyytiin. Kotimatkalla meinasi jalat puutua niin pahasti, että pysähdyksiä tuli neljästä viiteen, joka kerta muutaman minuuten kävelytauko ja matka jatkui. Tamma matkusti tosi nätisti ja oli tuhonnut heinäverkollisen heinää ensimmäisen sadan kilometrin aikana.Viisi tuntia ja viisitoistaminuuttia hevosen koppiin laittamisen jälkeen oltiin tallin pihassa.

Justiina ja Paavo tajusivat heti, että jotain erikoista tapahtuu. Pave esitti oria ja Justiina muutenvaan juoksi ympäri tarhaa. Kävin taluttamassa tammaa parinsadan metrin matkan ja olihan se aika tönkkönä viiden tunnin seisomisen jälkeen. Tämän jälkeen se pääsi vartiksi tarhaan, kun pistin iltatallin valmiiksi. Kun otin tamman ensimmäistä kertaa karsinaansa, se aloitti samantien iltaruokien syömisen ja oli kuin kotonaan. Toivottavasti ensimmäiset päivät lähtee käyntiin yhtä mallikkaasti kuin tämä ilta.


Tamma on viisivuotias lämminverinen nimeltään Milan Primus ''Mila''. Milan ennätys on 19,4ke ja rahaa tamma on juossut 1990 euroa. Mila ei ole pärjännyt viimeisimmissä starteissa juuri ollenkaan, mutta koitetaan saada tammaan jytyä jostakin. Luonteesta en osaa kirjoittaa oikein mitään vielä, mutta toivotaan että lähiviikkojen aikana se selviää. Tamman asioistakin kirjoitan tänne välillä, toivotaan että Milasta tulee edes jonkinmoinen iltaravihevonen!

7 kommenttia:

  1. Mahtuisipa meidänkin talliin tuollainen juoksijahevonen <3
    Onnea uudesta pitkäkorvasta ;)

    VastaaPoista
  2. Päivittele ihmeessä tänne tammasta lisää! Ja muuten tuli mieleen että olen tässä itse saanut monta ravihevosta juoksemaan,vaikka olikin ns. laiskoja laukkureita. Ihan vain hieronnalla ja venyttelyllä yms. Pieksämäkihän ei ole tästä kaukana joten voisin ehkä tulla käymäänkin jos haluat, ainakaan ei ole ikinä nuo miun hellävaraiset hoidot hallaa tehneet kellekään ;) Laita miulle vaikka viestiä vielä tiina@goldwest.fi. Ja onnea vielä uudesta hevosesta, ja hyvin meni justiinan startti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän päivitellä! :) Misäspäin asustelet? Jos haluat, lisää mut kaveriksi facebookissa Emmi Huoponen! Kiitoksia :)

      Poista