sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

154# ei mennyt ihan putkeen

Puumalassa käytiin ja matkaan mahtui jos jonkinlaista. Muunmuassa tallilta lähtiessä poni tuli ähkyyn, menomatkalla takanamme kaatui moottoripyöräilijä, jota piti jäädä auttamaan ja takaisin tullessa autosta puhkesi rengas. Onneksi kuitenkin saatiin nopeasti rengas vaihdettua ja jatkettiin matkaa. Ilta kuitenkin venyi pitkäksi, kotona oltiin vasta 11 aikaan illalla. Onneksi Roosa kävi taluttelemassa ponia sinä aikana kun raveissa oltiin ja poni oli jälleen kotiin tultaessa kunnossa!

Raveista siis. Puumalan radalle oli ihan hirveä tie, mitä pitkin piti ajaa! Se oli täynnä tosi isoja ylämäkiä ja auto ei meinannut jaksaa vetää niitä ylös, onneksi kyydissä oli vain yksi hevonen tai oltaisiin jääty matkan varrelle. Puumalan rata oli tosi jännä, siinä oli yhdessä kohdassa kilpasuuntaan alamäkeä ja kaarteet oli tosi tiukat. Kolmas-neljäs rata oli upottavan pehmeä. Valjastin Justiinan kopin perässä ja se seisoi yllättävän hyvin niin pitkään paikallaan että pääsi lämmitykseen. Kokeilussa oli kitarautasekki, joka osoittautuikin paremmaksi kuin leukalenkillinen. Mika ajoi tammaa kilpailusuuntaan reipasta vauhtia nelisen kierrosta, sitten vasten kilpasuuntaa muutaman kierroksen. Hevonen näytti tosi mahtavalle. Kun lämmitys oli mennyt, Mika sanoi ettei lähdössä pärjääminen olisi ylihuutojuttu. Justiinalta piti ottaa kärryt pois perästä, sillä se potki niin raivokkaasti ja pyöri ympyrää. Tamma muuttui tosi rasittavaksi ja lähdinkin kävelemään sen kanssa valjaat päällä. Kävelin vajaa viisi minuuttia ja oli palattava kopille takaisin kun Justiina vaan jyräsi päälle.





Kopin perässä sama riehuminen jatkui starttiin asti. Esittelyyn mennessä mua taas jännitti ihan tuhottoman paljon! Justiina polki bruuvin ravia tosi hyvällä tyylillä. Lähtö viivästyi jonkun varusterikon takia ja Mika hölkkyytti tuon ajan tammaa. Koitti lähdön hetki, Justiina pyöri voltissa tosi hyvin ja lähti tosi kovaa matkaan ravilla, oli melkein samantien paalun hevosissa kiinni, mutta sitten kuulutettiin että lähtö uusitaan. Toinen yritys, Justiina lähtee taas ravia, mutta ei enää yhtä nopeasti kuin ensimmäisellä kerralla. Lähtö uusitaan. Kolmas yritys, eikä Justiina enää lähde kuin nöpöhölkkää liikkeelle ja näytti koko matkan että laukka oli pinnassa. Tamma vaan jäi ja jäi ja Mika vaivoin piti sen ravilla. Tamma hölkötteli maaliin hyväksytysti viimeisenä 42.3 ajalla.



Mika sanoi, että lähdön viivästyminen ja uusinnat kuumentivat ja samalla väsyttivät hevosta, joten hän ajoi varman päälle hyväskytyn lähdön, jota siis itsekin toivoin. Pitää olla tyytyväinen, että mentiin ravia, vaikka lähtö meni täysin plörinäksi.

Lähdön jälkeen Justiina taas riehui ja taluttaessa jyräsi päälle. Jalat sain hoidettua äitin avustuksella. Justiina taas temppuili koppiin menossa, mutta kun annoin narun isälle ja menin itse komentamaan taakse, niin käveli samantien koppiin. Toivotaan, että Hankasalmella menee paremmin!


Hevonen / OhjastajaAika   KerroinPalkintoMatka:rata 
1.8Likan Siru Kari P. Pulliainen38,3  200 €2120:4Selostus / Video
2.3Virmaan Muisto Henri Bollström39,3  100 €2100:3Selostus / Video
3.1Vieheri Eero Hyötyläinen39,5 60 €2100:1Selostus / Video
4.7Helon Huijari Terho Rautiainen38,6  40 €2120:3Selostus / Video
5.2Vapun Ilo Timo Toiviainen41,8 20 €2100:2Selostus / Video
6.6Pirttilän Huugo Markus Dahlström41,1 2120:2Selostus / Video
7.10Mannari Pekka Vehviläinen40,7  2140:1Selostus / Video
8.5Tähti-Suvi Mika Rautiainen42,3  2120:1Selostus / Video
 4Bodari Jani Ruotsalainen hlo  2100:4Selostus / Video
 11Urhori Sami Vehviläinen hll  2140:2Selostus / Video
 9Hjallis Alpo KoponenPoissa  2120:5Selostus / Video
44,0/Virmaan Muisto 41,0 36,0 38,0

8 kommenttia:

  1. Nuo lähdön uusimiset on aina inhottavia, ja varsinkin kokemattomien hevosten kohdalla niitä ei toivoisi tulevaksi.. Tsemppiä seuraavaan koitokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mutta ainakin saa harjoittelua voltissa pyörimisestä! Kiitos :)

      Poista
  2. Voi hitsi! Meidänkin startit aina välillä menneet pilalle noiden lähdön uusintojen takia. Toivottavasti parempi onni ensi kerralla! (:

    VastaaPoista
  3. Älä nyt masennu, hyvin se menee ens kerralla! :) Ärsyttäviä just noi lähtöjen uusimiset..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En masennu ku tiedän mitkä kyvyt hevosen sisällä jyllää, mutta ei anna parastan starteissa! ;)

      Poista
  4. Hyvää rutiinia tammalle tuo Puumalan reissu eli ei todellakaan turha! Ja varsinkin kun päätavoite tuli saavutettua, ehjä startti! ;) Suunta vaan ylöspäin!
    Tsempit Hankasalmelle! Hittovie kun oon sen verta laiska etten jaksa paikan päälle raahautua huutaan ja kannustaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niin on, ainakin volttaamisesta tuli kokemusta! Ja pääasiahan siis oli, että poljetaan ravia! Niimkuin Mikalle ennen lähtöä sanoin että ihan sama mitä menee, kunhan ravaa :) Kiitti!

      Poista