torstai 24. toukokuuta 2012

40# ajolenkki!

Olen hoitanut hevoset sunnuntai aamusta tähän päivään, joten tallilla on tullut muutama tunti vietettyä! Toissapäivänä pitkästä aikaa heitin valjaat Justiinan selkään, sekin ja laput sekä korvahupun laitoin, varalta. Pihasta päästiin likkeelle ja kerkesin jopa kärryjen kyytiin! Vähän Justiina sekkiä ihmetteli, se on nimittäin viimeksi ollut kiinni varsa-aikoina opetuksessa. Alettiin hölkkäämään maneesin kohdalla ja Justiina paino ohjille todella paljon, ois halunnu vaan juosta koko ajan kovempaa ja sai pitää aika kovaa kiinni. Halusin ajaa rauhallisen hölkkälenkin.

Kahden kilometrin päässä näkyi tienvarressa kaivinkone, joka oli onneksi sammunut, siis ei käynnissä. Itse pysäytin Justiinan käyntiin ja ajattelin kääntää ympäri, mutta onneksi mentiinkin ohi, sillä Justiina ei sanonut mitään. Nosti ravin ja meni kovempaa ohi! Olin tyytyväinen. Alle puolikilometirä hölkkää lisää ja vastassa oli kone, joka pinosi puita tien varressa. Ei mies tajunnut lopettaa puiden heittelemistä pinoon, kun hevosen näki. Siitäkin selvittiin vähän vinossa juoksemalla, mutta päästiin kuitenkin ohi! Heti puupinon jälkeen tajusin, että joku helvetin tomppeli oli jättänyt autonsa keskelle tietä! Reippaasa vauhdista jarrut pohjaan ja pysähdyttiin ehkä kaksi metriä ennen autoa ja siin yritettiin vängätä ympäri, Justiina pomppi pystyyn, mutta päästiin kuin päästiinkin ympäri. Seuraavaksi taas vastassa puita kasaava kone ja kaivinkone ja niistä hölköteltiin taas nätisti ohi!

Hieman kaivinkoneen jälkeen kuuluin kamala kilahdus, jota Justiinakin säikähti ja koventi vauhtiaan.  Kenkä lenti irti ja kalahti kärryyn. Siinä mielessäni hetken kirosin, ja hölkättiin hittasti kotiin, onneksi ei ollut pitkä matka enää. Loppukäynneillä tajusin, että Justiina valuu hikeä, huono kunto?

Tallille päästessä pesin neidin ja syötin vihreää jonkin aikaa tien varresta ja päästin sen laidunläikälleen. Yritin tavoittaa vielä monesti kengittäjä-Mikaa, mutta siihen ei ole saanut yhteyttä vieläkään?

Odottelen, että Justiina saa kengät joka jalkaan ennen seuraavaa lenkkiä.. Ensi viikolla mennään jo kahlaamaan, jihhuu!




HAASTE

Vastaa haastjhan 11 esittämään kysymykseen, 
ja haasta seuraavat 6 blogia, joille keksit uudet kysymykset.

1. Millainen on/oli elämäsi hevonen?
Elämäni hevonen on lv-ori Pater Birdland ''Patu'', joka opetti minulle kaiken raviurheilusta. Maailman sympaattisin otus, parempikäytöksisempää oria saa hakea! Patun kanssa kierrettiin muutamat ravit ennen sairastumista ja lopettamista. Olin ylpein, kun kahden vuoden tauolta hankkarivaivanen juoksi minun valmennukseni ansiosta itsensä kuudenneksi 15-ajalla! Patusta tein aikasemmin postauksen, jonka voi lukea täältä. 


2. Suosikki blogisi?
Minulla on kaksi suosikkiblogia, jotka molemmat kertovat ravureista, aikuisten näkökulmissa: Onnin blogi ja Miian blogi.
3. Mottosi?
Älä tee sitä muille mitä et haluaisi itsellesi tehävän.
4. Mikä on sinun OMA juttusi?
Oma juttu, täh? :D
5. Kesän 2012 suunnitelmat?
Kesällä suunnitelmissani on kiertää jokunen festari, ottaa aurinkoa, nauttia kavereiden seurasta ja ennen kaikkea hevostella!
6. Paras ottamasi kuva?


7. Hetki/hetket joita et unohda?
Patun tauoltaplauustartti! Viime kesä!
8. Mitä odotat tulevaisuudelta?
Saisin käytyä lähihoitajakoulun loppuun, perustaisin perheen, muuttaisin omakotitaloon ja hommaisin muutaman iltaravihepppasen, joiden kanssa olis mukava harrastella!
9. Minne haluaisit matkustaa? 
Nyt haluisin, että joku innostuis lähtee mun kaa Mikkelin raveihin tänää! Mutta haluisin joskus käydä Thaimaassa tai Australiassa!
10. Asioita joita haluaisit juuri nyt?
Hmmm.. Sinne raveihin ja auringonpaistetta! Mars jäätelökin ois kiva, jos paistais autinko!
11. Kuinka innostuit bloggaamaan?
Halusin pitää päiväkirjaa siitä, miten treenaan Justiinaa ja miten se kehittyy. Nyt on tullut lukijoita paljon ja kirjotan myös heitä ajatellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti