lauantai 14. maaliskuuta 2015

235# jääravit

Viikko sitten sunnuntaina, 8. maaliskuuta, oli Kangasniemen jääravit. Ne saatiin järjestettyä, vaikka pahalta näytti niiden kohtalo vielä edeltävänäkin päivänä. Kun ravipäivän aamuna alkoi sataa räntää ja tuli tiedote, että rataa on jouduttu kaventamaan kolme metriä jäälle nousseen veden takia, mietimme kaksi kertaa että jätämme hevosen pois. Kuitenkin paikalle saapuessa rata oli ihan ok, jääpinnalla ja sitä oli hiekoitettu. Niimpä päätimme ajaa startin ihan hiittinä.




Edellisellä viikolla emme päässeet suunnitelmista huolimatta ajamaan ratahiittiä, kun rata meni niin huonoon kuntoon. Tulimme siis Kangasniemelle täysin peruskuntotreenistä, yhtään reippaampaa pätkää ajamatta. Jo lämmityksessä Sami sanoi, että tamma tuntuu vähän tukkoiselta. No tuntuuhan se, kun ei ole kovaa ajettu kuin viimeksi tammikuussa. Justiina käyttäytyi ravipaikalla kuin kokenut konkari, seisoi paikallaan kopin perässä ja katseli muita hevosia. 


Starttiin jätettiin ensimmäistä kertaa puolilaput pois, sillä ne tuovat tammaan reippaasti lisävirtaa. Startti meni sitten oikein odotuksien mukaan. Lähdöstä Justiina lähti melko hitaasti, Sami taisi varmistella ravia. Siitä sitten johtavan rinnalle, jossa pysyttiin viimeiselle takasuoralle, kun tamma pomppasi laukalle kun Sami kiristi sekkiä. Laukan se sai nopeasti alas, mutta vauhdin päälle saaminen kesti aikaa. Loppuun tamma tuli tosi rehdisti tullen kolmannen kanssa samaa tahtia maaliin. Tyytyväinen olin starttiin ja päästiimpä kerrankin käymään ''kotipaikan'' raveissa. Samille täytyy antaa kiitokset hyvästä asiakaspalvelusta!



Hevonen / OhjastajaAika   KerroinPalkintoMatka:rata
1.2Ärsyke Eero Laitinen36,7 100 €2040:2Selostus / Video / TotoTV
2.1Venlan Voitto Seppo Kynnäs37,5 50 €2040:1Selostus / Video / TotoTV
3.4Tähtieko Terho Rautiainen36,7 30 €2060:1Selostus / Video / TotoTV
4.3Tähti-Suvi Sami Vehviläinen38,2 20 €2040:3Selostus / Video / TotoTV

Hiittirytmiin piti päästä startin jälkeen, mutta kaikki treenipaikat on peilijäällä tai upottavalla sohjolla, joten tämän viikon tamma on vetänyt henkeä. Huomenna meillä olisi tarkoitus lähteä käymään maneesilla ettei mene ihan löysäksi meidän treenaaminen. Ensi viikon lauantaina on Mikkelissä harjoitusravit, sinne suuntaamme myös jos ihmeitä ei tapahdu. 

Toivotaan kelien parantumista, että päästään treenaamaan kunnolla ja sen myötä starttaamaan taas säännöllisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti