sunnuntai 2. marraskuuta 2014

226# starttiin pääsystä haaveillen

Hiittiä ollaan ajettu nyt jo normaalisti. Perjantaina Viikari lähti radalle kaveriksi ja ajeltiin 1.40 vauhtinen hiitti. Justiina oli hyvällä ravilla, mutta se on turhan paineissaan ja siitä syystä erittäin laukkaherkkä. Se laukkasi kahdesti hiitin aikana, ensin alkukiihytyksessä ja sen jälkeen kun rupesin ajamaan toisen rinnalle. Siitä on tullut vähän turhan totinen ja yrittää vähän liikaa hiiteilläkin. Hevonen kuitenkin ravaa hyvin ja se on pääasia.

Koitin ajaa hiitin kolmipalaravikuolaimella, koska mielestäni cresendo on liian kova kuolain tammalle. Kotona Justiina toimii kolmipalalla ja ajattelin että se toimii sillä hiitilläkin. Se painoi melkoisesti ohjalle itse hiitissä ja oli vaikea saada laukasta raville. Jos mietitään vielä startin tuoma jännitys ja menohalut, ei sille pärjää kolmipalalla startissa. Niimpä vaikka tamma on kotona vielä ajattavissa kolmipalalla, en usko että se on oikea kuolain starttiin.


Olen taas alkanut ratsastamaan enemmän Justiinalla. Luulempa, että könkkääminen on sen pään sisällä. Kun tammalla ajaa enempi, se ontuu. Kun taas ratsastaa enempi ja ajaa hiitit, se ravaa puhtaasti. Muutaman kerran pistin tammalle joustochamponit, että se löytää oikean muodon ja käyttää selkäänsä. Nyt Justiina tietää, miten liikutaan oikein ja hakeutuu itse muotoon. Se on myös vetristynyt paljon eikä enää käänny kuten kärryt perässä. Pitkään aikaan ei oltu ratsastettu kunnolla, vaan hömpötelty kentällä, joten taidot ovat päässeet ruostumaan. Pikkuhiljaa palautellaan mieleen entisiä taitoja!

Justiinalla ei ole vielä hokkikenkiä ja yritin vielä elätellä toiveita että yksi startti keretään ajamaan kesäkengässä, mutta ei. Ensi viikolla pitää iskeä hokkikengät alle ja katsoa miten Justiina niillä liikkuu. Startti ollaan jo katsottu ja sinne lähdetään matalalla profiililla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti