keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

202# ongelmia ravin kanssa

Käytin Justiinan viime viikolla hiitillä, kuukauden ''peruskuntotreenin'' jälkeen. Mietin jo starttiin ilmoittamistakin, kun tamma otti tosi hyvin vauhtia hiittisuoralle. Se kuitenkin kotona on ravannut huonosti kaarteisiin, mutta olen ajatellut sen tahdittavan ravia vain tiukkojen kurvien takia. Odotin hiitistä sellaista, että tammaa olisi voinut ilmoitella starttiin. Totuus kuitenkin paljastui jo alkuhölkissä, kun ravi oli todella huonoa. Käytiin kuitenkin varikolla pistämässä sekki kiinni ja kokeiltiin auttaako se ravin kanssa. Kierroksen juoksun jälkeen ajattelin, että tämähän menee näin hyvin, kunnes könkkääminen taas alkoi taas. Eikun kävelyjen kautta katokselle ja kotiin.


Justiinan perusilme jalkojen kylmäyksessä. Johdot pihisee ikävästi!
Tämän jälkeen kylmäsin tamman jalat joka päivä viiden päivän ajan sekä käytin pliisteriä ruununrajoihin, jotka olivat kuumat. Liikutin tammaa tosi keveästi, juoksuttaen, ratsastaen kävelyttäen ja irtojuoksuttaen. Irtojuoksutuksessa ravissa ei ollut mitään ongelmaa, täysin puhdas ravi, joten eilen suunnattiin taas katsomaan raviradalle hevosen liikettä.


Tämäkin raviratakäynti päättyi nopeasti, kolmen kierroksen hölkkäämisen jälkeen, joista Justiina laukkasi puolitoista, ravasi puoli ja käveli yhden kierroksen. Voitte kuvitella kuinka paineissaan Justiina oli, kun se ei ollut päässyt purkamaan energiaansa kunnolla. Se häsläsi vielä katoksellakin. Eikun takaisin tallille ja jalkojen kylmäykseen. Päädyttiin vetämään etukengät irti, sillä Justiinalla on pohjalliset ja väliin oli voinut kertyä hiekkaa. Ja sitä hiekkaahan siellä oli sen verran, että varmasti aiheutti kovaa painetta kavioon. Nyt tamma jäi ilman kenkiä ja huomenna kengittäjä tulee sen etupään vuolemaan lyhyemmäksi ja pystymmäksi. Täällä täytyy vielä iskeä hokkikengät takaisin, sillä tarhat ovat vielä jäässä. Menee muutama viikko ja palataan kesäkenkään, eli eteen flappi.


Kerkesin jo huolestua kovasti tamman voinnista. Nyt odotellaan pari päivää ja katsotaan, auttaako paineen poisto, kun kengät vedettiin irti. Huomenna ei pohjallista enää laiteta. Jos Justiina edelleenkin näiden muutosten jälkeen on epäpuhdas, suuntamme on kohti klinikkaa.

Kelit ovat lämmenneet niin paljon, että Justiinakin on päässyt tarhaamaan ilman loimea, vaikka sillä tosi lyhyt karva onkin. Päivisin lämpötila on jo lähemmäs 10 astetta, kohta on jo kesä!


Ison päätöksen tein myös Milan suhteen. Tamman jalka on sellaisessa kunnossa, ettei se kilpakäyttöä enää kestä. Päätin tämän myötä myydä sen Tiinalle, jonka luona se myös ylläpidossa on. Tamma oli oikein hyvässä kunnossa ja tyytyväisen oloinen pihattoelämään laumassa kun sitä kävin katomassa. Milaa on suunniteltu astutettavaksi tänä keväänä. Onnea uudelle omistajalle!


2 kommenttia: