perjantai 27. joulukuuta 2013

191# joulu tuli ja meni

Kouvolan startin jälkeen meidän talli hiljentyi viettämään joulua. Justiina ja Mila kävivät kuitenkin lenkkeilemässä sekä maanantaina että keskiviikkona. Justiinan kanssa ollaan ainostaan rentoiltu, käyty kävelemässä metsässä ilman satulaa ja tehty koulutreeniä maneesissa. Se on tarkoituksellakin saanut olla vähän rennommalla starttien välissä. Kuntohan sillä sailyy, joten ei sitä treenaamalla enää tarvitse treenata kunhan mieli pysyy hyvänä. Mila on taas joutunut kunnon treeniin, sen kanssa ei ole pahemmin löllöilty! Se hölkkii joka toinen päivä 10 km lenkin ja kerran-pari viikossa ajan sillä vetoja. Harmi vaan, että nyt tiet on joko luistelukenttää tai upottavaa mutaa, joten treeniä on vaikeaa toteuttaa. Mila liikkuu nykyisin enemmän ratsastaen kuin kärryiltä, nopeampi pistää illasta satula selkään kuin valjastaa. Kaiken lisäksi varmaan piristävämpää tehdä muutakin kuin sitä, mitä on koko elämänsä tehnyt, eli vetää kärryjä.


Joulun vietin itse kotona ja ravasin aamulla ja illalla Kangasniemeltä hoitamaan hevoset Pieksämäelle. Vähän meinasi käydä päähän homma ja mietinkin, miten jaksettiin pari vuotta sitten käydä niitä hoitamassa, kun asuttiin molemmat siskoni kanssa Kangasniemellä. Joulu meni kivoissa merkeissä, lahjoja tuli mukavasti ja tunnelma oli kiva!


Nyt joulun jälkeen menin töihin, joten hevoset viettävät vapaita. Sovitaan, että nämä ovat jouluvapaat. Olen niin poikki työvuorojen jälkeen, ettei yhtään huvita pistää hevosta valjaisiin tallihommien jälkeen ja lähteä pilkkopimeään ajamaan. Onneksi työt ovat ainoastaan väliaikaisia ja saan vielä viettää viikon lomaa maanantaista alkaen, ennen kuin palaan takaisin koulun penkille.


Justiina on alkanut taas harrastamaan karkailua. Kahtena päivänä peräkkäin se on vetänyt sekä langat, että tolpat rikki. Tämä sama toistuu joka talvi, enkä tiedä miksi. On todella tympeää joka ilta korjailla aitoja ja pyydystää karannutta hevosta. Tarkoituksena on virittää aitaukseen kunnon sähköt ensi viikolla, jotta säästytään turhalta työltä tolppien pystyttämisen ja aitojen korjaamisen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti