maanantai 2. joulukuuta 2013

187# Kouvolassa kävästiin

Justiinan startti oli eilen, Kouvolassa. Se juoksi ensimmäisessä lähdössä, joka näytti etukäteen aika kovalta lähdöltä. Justiina oli vihjeissäkin vihjattu kakkossuosikiksi.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli tullut ihan älyttömästi lunta ja aamulla ajelin kokonaan auraamattomia teitä 30 sentin lumihangessa 50 km/h vauhdilla tallille! Ajattelin, ettei raveihin lähdöstä tule mitään, kun ei edes päästä pihasta liikkeelle. Kuin taikaiskusta, naapurimme kävi auraamassa tallin pihatien ja ennen raveihin lähtöä oli isommatkin tiet aurattu kutakuinkin.

Mikkelissä otettiin Terho kyytiin. Mikkelin kohdin Justiina alkoi joka mutkassa riehumaan kopissa, joka heitti autoa tosi paljon. Suorat meni oikein nätisti, mutta mutkat oli pahaa, vaikka niihin vauhtia hidastettiinkin reippaasti.

Kouvolassa oltiin varttia vaille yksi, meidän lähtö oli kahdelta. Itse tykkään olla perillä tosi ajoissa, joten mulle tuli kiire, kun oli vaan tunti aikaa lähtöön kun hevonen oli kopista ulkona. Katoksilla ruuvailtiin kärkipainot kiinni ja sitten lähdin kävelyttelemään tammaa kärryt perässä. Justiina kävi erittäin kuumana ja steppaili vaan omiaan koko ajan. Lämmityksessä se näytti oikein hyvälle, mutta Terho sanoi pidon olevan huono ja ravasi sen takia vähän jäykästi. Ennen starttia vaihdeltiin hokkeja ja käytiin ostamasssa uusi kärkipaino, koska toinen lenti lämmityksen aikana.





Hetken Justiina huilasi katoksella, kunnes taas sitä lähdin kävelyttämään. Muutaman kierroksen se käveli hyvin, mutta sitten tammalta lensi pumpulit korvasta ja takaa tuli hevonen ravilla samaan aikaan. Justiina sai kamalat säpsyt, hyppäsi ensin pystyyn, jonka jälkeen pukitti. Tässä vaiheessa tipahdin hevosen ja kärryjen väliin, mutta sain kammettua itteni takaisin penkin viereen raudan päälle. Justiina lähti kiitolaukalla juoksemaan ympäri varikkoa ja itse huutelin kaikkia väistämään. En saanut jalkoja rampeille, jotta olisin saanut voimaa vetää tamman pysähdyksiin. Ei auttanut kuin vääntää väkisin se ensin varikolla olevaa porttia vasten ja tämän jälkeen jonkun traileria vasten, johon tammuska sitten pysähtyi. Sain kammettua itseni kärryille, jonka jälkeen Henri Bollström tuli hetkeksi taluttamaan tammaa päästä. Justiina rauhottui paljon tähän ja käveli ihan nätisti loppuajan.



Kun tuli aika lähteä esittelyyn, Justiina ei mennyt mitään muuta askellajia kuin laukkaa. Olin varma, että sille kävi jalkaan jotain, kun ei ravannut ollenkaan. Terho kuitenkin ajoi sitä tosi paljon esittelyn jälkeen ja se saatiin ravaamaan.


Tuli lähdön aika. Justiina lähti nelosradalta ravilla, kohti kärkihevosta vauhdilla. Se juoksi hetken johtavan rinnalla, kunnes painui johtavan taakse. Muu porukka jäi, Justiina ja johtava hevonen menivät menojaan, mutta viimeisellä takasuoralla Justiina laukkasi. Terho sai sen raville ja tamma kiri vielä kakkoskamppailuun, mutta hävisi turvan mitalla kakkosen. Joten siis kolmosrivi jatkuu meillä!






Justiina teki oikein hyvän juoksun, harmi vaan tuli laukka. En tiedä oliko se vähän huonolla ravilla sen takia, että iski jalkaansa johonkin varikolla vai kun sitä on liikutettu keveämmin. Mene ja tiedä! Mutta pitää olla tyytyväinen, älyttömän hyvä sijoitus, kun mietitään että se on Justiina.

Hevonen / OhjastajaAika   KerroinPalkintoMatka:rata 
1.2Sipsiiri Timo Tuominen34,5  16500 €2100:2Selostus / Video / TotoTV
2.9Ekon Tähti Arto Laaksonen35,6 327250 €2120:2Selostus / Video / TotoTV
3.4Tähti-Suvi Terho Rautiainen36,5 259150 €2100:4Selostus / Video / TotoTV
4.11Vietsie Ilkka Pyysalo36,2  301100 €2120:4Selostus / Video / TotoTV
5.10Ekoteko Markku Johansson36,7 68450 €2120:3Selostus / Video / TotoTV
6.1Raina Petri Fredin37,9  57950 €2100:1Selostus / Video / TotoTV
7.14Siro-Salama Marko Heikari36,2  5450 €2140:1Selostus / Video / TotoTV
 3Voimavirta Jii Jani Ruotsalainen hll  1982100:3Selostus / Video / TotoTV
 6Veerastiina Carita Ukkola hpl  4702100:6Selostus / Video / TotoTV
 7Salaman Kreivi Jarmo Saarela hll  4432100:7Selostus / Video / TotoTV
 8Vekatus Henri Bollström hll  2682120:1Selostus / Video / TotoTV
 12Aspila Pertti Niveri hll  2782120:5Selostus / Video / TotoTV
 13A.T. Erika Olli Henttonen hll  1102120:6Selostus / Video / TotoTV
 5P.S. Vilturi Jorma TiilikainenPoissa  2100:5Selostus / Video / TotoTV
36,5/Sipsiiri 34,0 33,0 36,5


Startin jälkeen Justiina oli huomattavasti rauhallisempi kävelyttää. Ensin kävelytin sen kärryistä, tämän jälkeen kävin loimittamassa ja pistämässä jalat kuntoon, jonka jälkeen kävelytin tammaa vielä narusta hetken. Varttia vaille kolme oltiin lähdössä kotiin.

Koko kotimatkan Justiina räyhäsi kopissa ihan kunnolla. Se heinasi itseään joka suuntaan ja nojaili seiniin. Mikkelin jälkeen tilanne vaan yltyi ja käytiin pistämässä koppiin taskulamppu valoksi. Valon jälkeen meni puolisen tuntia hyvin, tämän jalkeen ryskääminen jatkui. Kotona katsottiin, että se oli polkenut bootsit jaloistaan ja oikealla takasessa oli muutama hokinreikä.

Justiina ei ole ikinä tehnyt tuollaista kopissa. En tiedä auttaisiko jos ottaisi ponin mukaan aina reissuille, jos se rauhottaisi Justiinaa vähäsen. Onko teillä kokemusta poniseuralaisesta? Miten meni ennen matka ja miten menee ponin kanssa?

8 kommenttia:

  1. Meillä Onni ei tahdo olla kopissa yksin, seuralaisen kanssa on ok (vaikka olisi vieras, kun ollaan tehty yhteisreissuja Ruotsiin). Autossa taas se tykkää olla, kun se näkee isosta sivuikkunasta ulos.

    Ja Minni puolestaan ahdistuu auton sivuikkunasta, eikä syö.. Se haluaa ehdottomasti mennä kopissa.

    VastaaPoista
  2. Aijaa! Meillä ei ikinä aiemmin ole mitään ongelmaa ollut yksinkään matkaamisessa, liekkö liukas keli ollut syypää vai mikä! Pitää tosiaan toinen hevonen ottaa mukaan niin kattoo mitenkä sitten matkustaa...

    VastaaPoista
  3. Voi että kun saisi nuo laukat pois! Olisi nytkin varmasti voitto tullut. Onnea kolmosesta (:

    VastaaPoista
  4. Kävin pitkästä aikaa lukemassa teidän kuulumisia, hienosti menee ja onnea hyvin menneistä starteista :)

    VastaaPoista
  5. Onnea hyvästä kolmosesta! Rutiinia vaan niin nuo turhat hölmöt riekkumiset (ja laukat) karisee ihan varmasti poies! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitti! :) Niimpä, eiköhän tuo tuosta pikkuhiljaa kilparavuriks rutinoidu kun saadaan starttia alle! Tuntuu vaan olevan joku juttu, että aina jossain vaiheessa on laukattava!

    VastaaPoista