tiistai 4. helmikuuta 2014

197# vuosi 2013

Postauksen tekeminen venyi ja venyi, mutta pääasia, että postaus tulee! Huomenna kirjoittelen normaalia postausta uudelta tallilta ja kerron meidän kuulumisia!

Tammikuussa tein blogihaastetta, sillä innostusta kirjottaa ei hirveämmin ollut. Aloitettiin hiitivalmennus. Treenattiin tavoitteellisemmin kohti starttipäivää, mutta silti hommiin mahtui ilman satulaa pellolla pukkilaukkailujakin. Pystyin alkamaan liikuttamaan Justiinaa ilman korvahuppuja ja pumpuleita. Tammikuussa treeni tehtiin ratsastaen, en olisi kuvitellutkaan lähteväni kotona ajaen matkaan. Kävelin joka päivä tallille ja sieltä pois.


Helmikuussa sain idean, että ilmoitan Justiinan Kangasniemen jääraveihin. Sitä varten pistettiin helmikuun alussa rokotukset kuntoon ja treenatiin tosissaan, suurimmaksi osaksi kuitenkin hangessa. Lomailin Rukalla ja siellä ollessani Justiina oli kaatunut valjastuspaikalla mystisesti ja sai jalkaansa mukavan haavan. Tein päätöksen, että siirrän Justiinan täysihoitotallille työharjoitteluni ajaksi.


Maaliskuussa Justiina vaihtoi tallia Itätuvan tallille. Siellä käynnistyi tehotreeni, jolloin Justiina oli liikkeessä viitenä päivänä viikossa. Tutustuttiin kaikkeen pelottavaan ja selätettiin pelkoja. Justiina kävi ensimmäisissä raveissaan, paikallisraveissa Killerillä, joista tuliaisena oli hylätty pitkä laukka. Kengitystä vaihdeltiin sopivammaksi.



Huhtikuussa Justiina hiittaili säännöllisesti ja lähestyi koelähtökuntoa. Meillä alkoi lastausongelmat, Justiina ei suostunut menemään koppiin, ei sitten millään. Muutettiin takaisin omalle tallille ja tein kaikki tallihommat itse, aamuin illoin. Aloitettiin lenkkeilemään uusissa maastoissa, jossa kulkee autoja ja on postilaatikkoja, niin varmaksi Justiina Itätuvalla tuli. Huhtikuun lopussa tallille muutti Terhon Lipsa ''Tepa'', josta yritettiin leipoa ravuria sekä harrasteratsua.


Toukokuussa ostettiin meille traileri. Ostettiin Justiinalle myös omat kilpakärryt. Tepaa treenaasin kohti opetuslähtöä. Justiina ja Tepa alkoivat urakalla karkailemaan ja lopulta Tepan karkaileminen meni niin pahaksi, että se veti aina suoraan aidoista läpi syyttäkin. Justiina läpäisi koelähdön Kuopiossa aikaan 1.35,5. Hevoset pääsivät laitumeen.


Kesäkuussa Justiina vietti yötä päivää laitumella. Se starttasi Jämsässä sekä Puumalassa, joista ei menestystä tullut.


Heinäkuussa Justiina kaatui Hankasalmen raveissa hypättyään pystyyn. Ensimmäistä kertaa harjoiteltiin kunnolla esteradn hyppäämistä, se sujui mahtavasti 80 cm korkeudella. Justiina starttasi Juvalla, jossa se oli vielä maalisuoralla neljäntenä, kunnes laukkasi.



Elokuussa Justiina starttasi Pieksämäen paikallisraveissa, jossa oli voittotaistossa, kunnes laukkasi. Se starttasi myös Joutsassa, jossa tuliaisina oli kolmossija. Joutsassa Terho kuitenkin sanoi ravin olevan tosi huonoa ja suositteli käyttämään tammaa klinikalla. Justiina vaan ei tajunnut, että jossain mättää, kun lenkeillä intoa oli ihan liikaa.



Syyskuussa hevoset siirtyivät talliin ja alkoi taas tallilla aamuin illoin käyminen. Justiina kävi klinikalla, jossa siltä piikitettiin vuohisnivel. Klinikkareissun jälkeen tamma vietti lepoja reilun viikon. Vaihduin tamman nimelliseksi valmentajaksi. Sain ajokortin ja elämä helpottui huomattavasti. Hiittasin tamman ensimmäistä kertaa Joutsan startin jälkeen.


Lokakuussa Justiina tuntui hiiteillä todella hyvältä, ja niimpä päätin että on aika jatkaa starttailuja.


Marraskuussa Justiina juoksi Killeriltä ja Joensuusta kolmossijat. Ostin Milan Primus ''Mila'' nimisen tamman. Milan kanssa keskityttiin peruskunnon treenaamiseen, Justiinan kanssa starttikunnon ylläpitämiseen.


Joulukuussa Justiina juoksi kolmesti Kouvolassa, joista yksi hylätty liiat laukat ja kaksi kolmossijaa. Tamman kengitys vaihdettiin normaaliksi fläpeistä ja takaisin fläppeihin hll tuomion jälkeen. Hevoset saivat pienen joululoman, kun itse työskentelin ahkerana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti